Врятуємо Парк (Дарницького р-ну)!

публікація Направлено на розгляд

Екологічна ситуація Дарницького району вкрай складна. Особливо через сміттєпереробний завод "Енергія" та Бортницьку станцію аерації. Жителям району поблизу м. Осокорки, м. Позняки, м. Харківська та м. Вирлиця інколи просто немає чим дихати! І тут ще Київська влада має намір забрати останній клаптик природи - Дарницьке лісогосподарство!
За даними співробітників Дарницької районної в м. Києві адміністрації влада Києва вже має проекти по вирубці дерев у районі м. Червоний Хутір та забудівлі цієї місцевості! Тобто нас хочуть позбавити КИСНЮ в ім'я грошей!!! Лишити без "Тропи здоров'я", без більш ніж столітніх соснових дерев. Це єдине місце у Дарн-ому р-ні, куди люди можуть виїхати та відпочити з дітьми на природі.
Єдиний вихід - це добитися, аби територію, на яку "поклали око" бізнесмени-ненажери, приєднати офіційно до території регіонально-ландшафтного парку "ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ". Адже його територія охороняється законом України "Про природно-заповідний фонд України".
Підтримайте петицію сьогодні, тому що завтра буде, на жаль, пізно!

Хроніка подій

30-05-2017
Розгляд петиції:

На виконання доручення Київського міського голови Кличка В. В. від 15.05.2017 № 08/КО-5003(п) електронну петицію до Київської міської ради № 5703 «Врятуємо Парк (Дарницького району)», підтриману територіальною громадою міста Києва, було включено до порядку денного засідання постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування

За пропозицією автора петиції Коваленко П. С. на засіданні постійної комісії 30.05.2017 було знято з розгляду петицію № 5703 до отримання висновків постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики та затвердження Київською міською державною адміністрацією проекту організації території парку «Партизанської Слави».

24-05-2017
Розгляд петиції:

24.05.2017 на виконання доручення Київського міського голови В.Кличка (доручення від 15.05.2017 №08/КО-5003 (п)) відбулося чергове засідання постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Вирішили:

1. Взяти до відома електронну петицію №5703 «Врятуємо парк» щодо попередження знесення зелених насаджень в районі станції метро «Червоний хутір» та приєднання цієї земельної ділянки до території регіонального ландшафтного парку «Парк Партизанської слави».

2. Рекомендувати управлінню екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища вжити заходів для дотримання охоронного режиму земель лісового фонду Дарницького лісопаркового господарства.

3. Рекомендувати управлінню екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища вжити заходів для прискорення розробки та затвердження проекту встановлення меж Дарницького лісопаркового господарства та оформити Акт постійного користування.

15-05-2017
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 15.05.2017 №08/КО-5003 (п)) профільним заступникам голови Київської міської державної адміністрації, постійній комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, постійній комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування та керівнику апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку.