Реконструкція залізничної платформи "Київська - Русанівка" міської електрички.

публікація Недостатньо підписів

Залізнична платформа «Київська Русанівка» є зупинним пунктом київського залізничного вузла Південно-Західної залізниці. Розташована на Північному кільці - обхідний залізничної лінії, що з'єднує станції Борщагівка та Дарниця через станцію Київ-Петрівка, між станціями Київ-Дніпровський і Дарниця.

Платформа була відкрита в 1974 році в зв'язку з появою (закінченням робіт по забудові) житлового масиву Русанівка. Та частина лінії, на якій розташований цей зупинний пункт, виникла в 1929 році і була електрифікована в 1960-х роках.

Має виходи на вулиці академіка Шліхтера і Марини Раскової. Поруч розташований шляхопровід над проспектом Возз'єднання та зупинка громадського транспорту «станція Русанівка». Потрапити на Русанівку можна перейшовши через найближчий автомобільний міст.

Місцевість біля платформи також добре відома серед киян тим, що тут здавна розташоване так зване «кладовище домашніх тварин». Київська влада багато разів хотіла перенести його, але нове, офіційне місце поховання тварин досі не відкрито. Вже скоро євробачення 2017, було би зручно користуватись міською електричкою не тільки жителям Русанівки, але й відвідувачам нашого гарного мастаКиєва. Кладовище тварин вважаю не є проблемою, бо в Європі до цього відносяться гарно, та немає потреби його знищувати.

Чому саме ця станція?

1) Корінному мешканцю Русанівки зручніше та вигідніше перейти міст та скористатись послугами міської електрички, щоб дістатися до роботи. Ніж сідати в 48 автобус і їхати на лівобережну, де ще потрібно витратити 10 - 15 хвилин щоб дістатись міської електрички.
2) Туристам буде зручно пересуватись по Києву, та добиратись до Русанівки.
3) Потік людей стане менше на станції метро лівобережна, особливо коли зачинять станцію метро лівобережна на ремонт до євробачення.
4) Також легше стане водіям маршруток автобусної станції Русанівка та мешканцям, бо зранку інколи нереально влізти в маршрутку та дібратись до роботи.