Коригування проекту лінії метро на Виноградар з урахуванням інтересів мешканців всього району, а не його частини.

публікація Недостатньо підписів

Запропонований нещодавно проект продовження Зеленої гілки метро на Виноградар навряд чи можна назвати вдалим. Неозброєнним оком видно, що даний проект направлений на задоволення інтересів певної групи громадян, а саме - забудовника Варшавського кварталу, покупців квартир у цьому кварталі та відвідувачив Ретровіля. При цьому абсолютно не враховано інтереси людей, що проживають на Виноградарі по 35-40 років в очікуванні метро. При цьому проекті найбільш віддаленими залишаються мешканці пр. Гонгадзе, Синьоозерного масиву, пр. Свободи. Да, Виноградар досить непростий за формою масив, і спланувать гілку досить складно. Але, на мій погляд, доцільним було б зробити розгалуження гілки (така практика існує в багатьох містах світу). Тобто будуються заплановані станції Мостицька та пр. Правди (біля Сільпо). На станції пр. Правди і робиться це розгалуження. Одна частина гілки іде і бік запланованого депо і має дві станції - Виноградар, що було б доцільно розташувати поруч з будинками №№ 7 по вул Порика, та Синьоозерна (кінцева) - на Синьоозерному масиві. Інша частина гілки направляється в бік пл. Шевченка, та має 3 станції - Вишгородська, що розташовується на перетині пр. Правди та вул. Вишгородської, ст. Вітряні Гори - на перетині вул. Вишгородської та вул. Западинської і остання, кінцева - пл. Шевченка.

Підписання завершено