Коригування проекту лінії метро на Виноградар з урахуванням інтересів мешканців всього району, а не його частини.

Запропонований нещодавно проект продовження Зеленої гілки метро на Виноградар навряд чи можна назвати вдалим. Неозброєнним оком видно, що даний проект направлений на задоволення інтересів певної групи громадян, а саме - забудовника Варшавського кварталу, покупців квартир у цьому кварталі та відвідувачив Ретровіля. При цьому абсолютно не враховано інтереси людей, що проживають на Виноградарі по 35-40 років в очікуванні метро. При цьому проекті найбільш віддаленими залишаються мешканці пр. Гонгадзе, Синьоозерного масиву, пр. Свободи. Да, Виноградар досить непростий за формою масив, і спланувать гілку досить складно. Але, на мій погляд, доцільним було б зробити розгалуження гілки (така практика існує в багатьох містах світу). Тобто будуються заплановані станції Мостицька та пр. Правди (біля Сільпо). На станції пр. Правди і робиться це розгалуження. Одна частина гілки іде і бік запланованого депо і має дві станції - Виноградар, що було б доцільно розташувати поруч з будинками №№ 7 по вул Порика, та Синьоозерна (кінцева) - на Синьоозерному масиві. Інша частина гілки направляється в бік пл. Шевченка, та має 3 станції - Вишгородська, що розташовується на перетині пр. Правди та вул. Вишгородської, ст. Вітряні Гори - на перетині вул. Вишгородської та вул. Западинської і остання, кінцева - пл. Шевченка.