Обов’язкове розміщення графічних попереджувальних написів про шкоду нікотинової залежності на точках продажу тютюнової продукцiї

публікація Недостатньо підписів

Мета: запобігти поширенню шкідливої залежності серед зростаючого покоління шляхом наочного інформаційного забезпечення. Нагадати регулярним та нерегулярним курцям про доведену шкоду нікотинової залежності для здоров’я людини. Створення позитивного прецеденту для повтору iншими мiстами України.

Вимога: зважаючі на ігнорування положення про заборону промоакції від виробників тютюнової продукції (Закону України № 3778-ІV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів») та на загальну вiдсутнiсть повноційного надання вичерпної iнформацiї про шкоду нікотинової залежностi, як доведений фактор зменшення рiвня якостi життя людини, зобов’язати власників бізнесу з продажу тютюнової продукції розмістити на торгових точках (тютюнових кіосках) графічні попереджувальні написи (не менш ніж 30% площі фронтальної ліцьової сторони) про катастрофічну шкоду нікотинової залежності.

Всесвітній досвід нанесення графічних попереджувальних написів на пачках з тютюновою продукцією демонструє суттєву ефективність в боротьби проти нікотинової залежності. Отже, нанесення графічних попереджувальних написів на точках продажу може значно покращити тенденції в напрямку боротьби з тютюнопалінням в Україні. Розрахунки Всесвітнього банку свідчать про те, що економічні збитки України від тютюну складають близько 2 мільярдів доларів щорічно. За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб пов'язаних з курінням помирає 120 тисяч чоловік.

Запам’ятайте: майже кожен курець мріє кинути палити. Пропоную підштовхнути до відмови від цієї залежності наступне та існуюче покоління. Почнемо зі столиці.