Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток

публікація На реалізаціі 04.04.2016

В осенне-зимний период темнеет рано и видимость ограничена. По всему Киеву сотни неосвещенных или слабо освещенных пешеходных переходов. Увидеть переходящего дорогу пешехода иногда можно только с минимального расстояния, что может повлечь за собой самые ужасные последствия.

Поэтому необходимо установить на каждом пешеходном переходе достаточно яркое освещение, чтобы водители могли заранее видеть пешеходов. Вполне возможно это спасет жизнь пешеходам и сбережет водителей от нежелательных последствий. К тому же значительно сократится количество ДТП именно на пешеходных переходах.

Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами розглянути електронну петицію щодо освітлення пішохідних переходів, яка минулого тижня набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", кількість голосів та була прийнята до розгляду відповідно з Положенням.

Хроніка подій

04.09.2017
План заходів

Відповідно до вимог Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 розроблено план заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції

План заходів

12.07.2017
Реалізація петиції:

Відповідно до пункту 6.5 Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 відповідальна посадова особа за опрацювання порушених в електронній петиції питань на вимогу постійної комісії Київської міської ради, якій Київський міський голова доручив здійснювати контроль за опрацюванням порушених в електронній петиції питань, раз на два місяці звітує перед постійною комісією Київської міської ради про реалізацію плану заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції питань.

12 липня 2017 року на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами розглянуто поточний стан реалізації електронних петицій «Зменшити кількість зовнішньої реклами на 50%», «Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток», «Убрать всю наружную рекламу в центральной и исторической части города», «Відмова від "маршруток", перехід на автобуси і електротранспорт. Введення "єдиного квитка" в місті Києві», за результатом розгляду яких ухвалили:

1. Взяти до відома інформацію Департаменту транспортної інфраструктури, Управління з питань реклами щодо стану виконання електронних петицій, які були підтримані постійною комісією Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.
  2. Провести окреме засідання постійної комісії з розгляду плану заходів щодо впровадження проекту «Єдиний електронний квиток» в м. Києві та розгляду технічного завдання на тендери, які планує оголосити Департамент інформаційно-комунікаційних технологій.

Витяг з протоколу засідання ПК

15.07.2016
Реалізація петиції:

Розпорядження КМДА № 570 «Про проектування i будiвництво мереж зовнiшнього освiтлення на наземних пiшохiдних переходах мiста Киева та їх облаштування технiчними засобами органiзацiї дорожнього руху» (ним передбачено освiтлення 265 пiщохiдних переходiв).

КП «Київміськсвітло» з врахуванням інформації про аварійно небезпечні пішохідні переходи розроблено Перелік будівництва мереж зовнішнього освітлення на нерегульованих пішохідних переходах м. Києва.

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2016 рік передбачено 20 млн. грн на будівництво мереж зовнішнього освітлення та технічних засобів організації дорожнього руху на пішохідних переходах м. Києва.

КП «Київміськсвітло» затверджено проектно-кошторисну документацію та укладено договори підряду по наступних об’єктах:

- вул. Протасів Яр, 17; вул. Протасів яр- вул. Нововокзальна; вул. Басейна - вул. Шовковична; вул. Гната Хоткевича; вул. Краківська; вул. Теодора Драйзера, 42; Голосіївський просп.- Ужгородський пров.; Голосіївський просп.- вул. Маричанська; вул. Дегтярівська , 52.

Крім того проектною організацією розроблено близько 65 проектів.

Відповідно до умов підписаних договорів КП «Київміськсвітло» перерахувало підряднику аванс у розмірі 30% від вартості договорів, який становить 906 682,50 грн.

Крім того, станом на сьогодні триває процес підписання додаткових угод на пролонгацію існуючих договорів та регістрація юридичних зобов’язань між КП «Київміськсвітло» та підрядником будівельних та проектних робіт.

Розпорядження

04.04.2016
Відповідь

На петицію "Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток" від 12-11-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 23-Закону України «Про звернення громадян», у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради «Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток» та за результатами розгляду інформуємо.

Постійною комісією Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами разом з Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) розглянуто та відповідно опрацьовано петицію щодо освітлення пішохідних переходів по місту Києву в нічний час.

Згідно з опрацьованою інформацією наразі у місті Києві з 4782 існуючих пішохідних переходів 3214 не регулюються і, у своїй більшості, не забезпечують  безпеку учасників дорожнього руху в нічний час через відсутність необхідного рівня освітлення. Тому бюджетом міста Києва на 2016 рік передбачено 20 млн. грн. на реалізацію в поточному році проекту будівництва мереж зовнішнього освітлення на нерегульованих пішохідних переходах.

Разом з цим слід зазначити, що доцільним вбачається також поширення використання відповідних коштів і на реалізацію проекту будівництва мереж зовнішнього освітлення на регульованих переходах, реалізувавши вказані проекти будівництва за рахунок наявних коштів у першому півріччі поточного року. Після отримання звіту Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  про ефективність заходів щодо будівництва мереж зовнішнього освітлення буде прийматися рішення щодо подальших дій з цього питання.

Мною було надано доручення від 15.02.2016 № 08/289-36 Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо підготовки проекту розпорядження стосовно:

- переліку адрес, по яким необхідно виконати  роботи з освітлення пішохідних переходів;

- поквартального графіку рівномірного виконання робіт до кінця року в межах наявного фінансування на 2016 рік й в рамках коригування бюджету поточного року (з огляду на те, що це суспільна потреба);

- перегляду можливості додаткового фінансування на ці заходи.

Зазначене розпорядження знаходиться на погодженні структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

У грудні 2016 року  Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за моїм дорученням має прозвітувати перед громадськістю та Київською міською радою щодо результатів фінансування та обсягів виконання зазначених робіт у 2016 році.

Київський міський голова                                                                                В. Кличко

Відповідь на петицію:

21.01.2016
Повідомлення

Профільна комісія Київської міської ради на своєму засіданні підтримала петицію з урахуванням зауважень та пропозицій Департаменту транспортної інфраструктури та Департаменту містобудування та архитектури Київської міської державної адміністрації.

На виконання доручення заступника міського голови – секретаря Київради від 04.12 2015 № 08/КО 11940 щодо розгляду петиції про освітлення пішохідних переходів по місту Києву в нічний час відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами. На засідання було ухвалено:

1. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури зробити перелік адрес по яких необхідно виконати роботи з освітлення пішохідних переходів, поквартальний графік рівномірного виконання робіт до кінця року в межах наявного фінансування на 2016 рік, в сумі 20 млн. грн. та розмістити цю інформацію на сайті Київської міської державної адміністрації і Київської міської ради.
  2. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури в рамках коригування бюджету поточного року (з огляду на те, що це суспільна потреба) переглянути можливість додаткового фінансування на ці заходи та про прийняті рішення поінформувати автора петиції і апарат КМДА.
  3. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури у грудні 2016 року прозвітувати перед громадськістю та Київською міською радою щодо результатів фінансування та обсяг виконання зазначених робіт в 2016 році.

Протокол засідання ПК з питань транспорту, зв'язку та реклами від 21.01.2016