Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток

публікація Відповідь від 04.04.2016

В осенне-зимний период темнеет рано и видимость ограничена. По всему Киеву сотни неосвещенных или слабо освещенных пешеходных переходов. Увидеть переходящего дорогу пешехода иногда можно только с минимального расстояния, что может повлечь за собой самые ужасные последствия.

Поэтому необходимо установить на каждом пешеходном переходе достаточно яркое освещение, чтобы водители могли заранее видеть пешеходов. Вполне возможно это спасет жизнь пешеходам и сбережет водителей от нежелательных последствий. К тому же значительно сократится количество ДТП именно на пешеходных переходах.

Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами розглянути електронну петицію щодо освітлення пішохідних переходів, яка минулого тижня набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", кількість голосів та була прийнята до розгляду відповідно з Положенням.

Хроніка подій

04-04-2016
Відповідь

На петицію "Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток" від 12-11-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 23-Закону України «Про звернення громадян», у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради «Сделать яркие освещения пешеходных переходов в темное время суток» та за результатами розгляду інформуємо.

Постійною комісією Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами разом з Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) розглянуто та відповідно опрацьовано петицію щодо освітлення пішохідних переходів по місту Києву в нічний час.

Згідно з опрацьованою інформацією наразі у місті Києві з 4782 існуючих пішохідних переходів 3214 не регулюються і, у своїй більшості, не забезпечують  безпеку учасників дорожнього руху в нічний час через відсутність необхідного рівня освітлення. Тому бюджетом міста Києва на 2016 рік передбачено 20 млн. грн. на реалізацію в поточному році проекту будівництва мереж зовнішнього освітлення на нерегульованих пішохідних переходах.

Разом з цим слід зазначити, що доцільним вбачається також поширення використання відповідних коштів і на реалізацію проекту будівництва мереж зовнішнього освітлення на регульованих переходах, реалізувавши вказані проекти будівництва за рахунок наявних коштів у першому півріччі поточного року. Після отримання звіту Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  про ефективність заходів щодо будівництва мереж зовнішнього освітлення буде прийматися рішення щодо подальших дій з цього питання.

Мною було надано доручення від 15.02.2016 № 08/289-36 Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо підготовки проекту розпорядження стосовно:

- переліку адрес, по яким необхідно виконати  роботи з освітлення пішохідних переходів;

- поквартального графіку рівномірного виконання робіт до кінця року в межах наявного фінансування на 2016 рік й в рамках коригування бюджету поточного року (з огляду на те, що це суспільна потреба);

- перегляду можливості додаткового фінансування на ці заходи.

Зазначене розпорядження знаходиться на погодженні структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

У грудні 2016 року  Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за моїм дорученням має прозвітувати перед громадськістю та Київською міською радою щодо результатів фінансування та обсягів виконання зазначених робіт у 2016 році.

Київський міський голова                                                                                В. Кличко

Відповідь на петицію:

21-01-2016
Повідомлення

Профільна комісія Київської міської ради на своєму засіданні підтримала петицію з урахуванням зауважень та пропозицій Департаменту транспортної інфраструктури та Департаменту містобудування та архитектури Київської міської державної адміністрації.

На виконання доручення заступника міського голови – секретаря Київради від 04.12 2015 № 08/КО 11940 щодо розгляду петиції про освітлення пішохідних переходів по місту Києву в нічний час відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами. На засідання було ухвалено:

1. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури зробити перелік адрес по яких необхідно виконати роботи з освітлення пішохідних переходів, поквартальний графік рівномірного виконання робіт до кінця року в межах наявного фінансування на 2016 рік, в сумі 20 млн. грн. та розмістити цю інформацію на сайті Київської міської державної адміністрації і Київської міської ради.
  2. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури в рамках коригування бюджету поточного року (з огляду на те, що це суспільна потреба) переглянути можливість додаткового фінансування на ці заходи та про прийняті рішення поінформувати автора петиції і апарат КМДА.
  3. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури у грудні 2016 року прозвітувати перед громадськістю та Київською міською радою щодо результатів фінансування та обсяг виконання зазначених робіт в 2016 році.

Протокол засідання ПК з питань транспорту, зв'язку та реклами від 21.01.2016