Коригування маршруту продовження зеленої гілки метро із будівництвом станції на Інтернаціональній площі.

публікація Недостатньо підписів

Під час виїзної наради щодо перспективи будівництва метро на Виноградар, яка відбувалася в тунелі біля станції метро «Сирецька» був презентован маршрут продовження зеленої гілки метро. За словами Іллі Сагайдака цей варіант "показав найбільший результат".
Першою новою станцією за цим маршрутом буде "Мостицька", яка розташована на перетині вулиць Північно-Сирецької та Межевої. У перспективі навколо "Мостицької" збудуються нові житлові масиви, але це у перпективі декількох десятьків років...
Пропоную маршрут з коригуванням: ст.м. "Сирець" -- Інтернаціональна площа -- перспективна станція на перетині вулиць Пінічно-Сирецької та Маршала Гречка -- станція на перехресті біля південно-західної частини майбутьного торговельного комплексу "Ретровіль" -- ст.м. "Проспект правди" (у тому ж місці, що запроновано проектом) -- далі до площі Тараса Шевченка за маршрутом, що був презентован. Неподалік від вуліці Пінічно-Сирецька відгалуження до нового депо.
Цей маршрут дозволить у найближчий час розвантажити вул. Щербаковського від Інтернаціональної площі до см.м. Нівки, також поліпшиться ситуація на червоній гільці метро за рахунок перерозподілу пасажирів за червоної гілки на зелену. Вже заселена частина міста навколо Інтернаціональної площі зможе найближчим часом скористуватись послугами метро і навантажити зелену гілку.
У районі прспекта Правди цей маршрут майже нічього не змінить, оскільки там буде лише незначне коригування розташування станцій.
Оскільки з західної частини ул. Машраша Гречка розташован приватний сектро, то станція метро на перетині з Північно-Сирецькою виглядає не дуже інвестиційно привабливою. Але навіть зара вона не програє по цьому показнику станції "Мостицька". А у перпективі цей район також буде забудовуватись сучасним багатоповерховим житлом і станція стане дуже актуальна.

Підписання завершено