Відмінити рішення Київської міської ради про передачу території, заборонити незаконне будівництво в Голосіївському районі за адресою вул. Васильківська 100-а.

публікація залишилось 34 дні

Ми, студенти та керівництво Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також жителі Голосіївського району міста Києва вимагаємо:
1) відмінити рішення Київської міської ради від від 23 жовтня 2013 року N 371/9859
Про передачу земельної ділянки ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СПОРТБІЗЕЛЕКТ" для будівництва, експлуатації та обслуговування торгово-офісного центру з вбудовано-прибудованими приміщеннями, підземним паркінгом та благоустроєм території на вул. Васильківській, 100-а у Голосіївському районі м. Києва;
2) заборонити будь-яке комерційне будівництво та комерційну діяльність на даній території, окрім здійснення зелених насаджень та створення громадських просторів;
3) негайно ліквідувати усі наслідки здійснення будівельної діяльності, що вже виконані на вищевказаній території.

Негативними наслідками будівництва об'єктів комерційного використання за даною адресою є:
1) грубе порушення державних будівельних норм та порушення інсоляції;
2) сильне шумове забруднення території;
3) порушення навчального процесу студентів та викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
4) перешкоди роботі ННЦ Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
5) знищення крихких приладів в ННЦ Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
5) комерціалізація простору, яке могло б сміливо перетворитися в громадський простір;
6) головний вхід до університету буде перекритий забудовою;
7) будівництво з підземним паркінгом поруч зі станцією Київського метрополітену може призвести до порушення роботи Київського метрополітену та пов'язаних з ним комунікацій.