Зробити БЕЗПЕЧНИМ пішохідний перехід на проспекті Відрадний біля вулиці Донця (навпроти Авіакосмічного ліцею НАУ)!!!!!

публікація залишилось 71 день

Життя дається один раз і його треба берегти!!!
А життя дитини – це найцінніший скарб!!!
Давайте зробимо життя дітей нашого мікрорайону Відрадний безпечним!!!
Після нещасного випадку, який трапився з однокласницями моєї доньки, ученицями Авіакосмічного ліцею 16 січня цього року на пішохідному переході по проспекту Відрадний біля вулиці Донця, звертаюся до всіх служб, які мають відношення до впорядкування та регулювання дорожнього руху в Солом’янському районі, з проханням обладнати даний пішохідний перехід світлофором або пристроями примусового зниження швидкості. Страшно навіть уявити той біль і страх, що поселився в маленькі душі юних дівчаток-ліцеїсток після ДТП!!! А що коїлося в душах їхніх батьків, які дізналися про нещасний випадок і дякували Богу за те, що їхні донечки лишилися ЖИВІ? Мама однієї з дівчаток написала: «Они все по разным отделениям, я видела всех(((( картина печальная…. главное, что все ЖИВЫ!!!!!».
Пристрій примусового зниження швидкості можна застосовувати в районі розташування дитячих та навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами, розташованими поза перехрестями, а також в місцях інтенсивного руху транспортних засобів у житлових зонах та прилеглих до дороги територіях.
Дана ділянка дороги, про яку я вище написала, є місцем інтенсивного руху транспортних засобів у житлових зонах. Не раз була свідком «спортивних перегонів», які влаштовують водії, «рвучи» своїх «залізних коней» з світлофора, що розташований на розі вулиці Гарматна та проспекту Відрадний. Але найголовнішим фактором для встановлення світлофора або пристрою примусового зниження швидкості на даній ділянці вважаю наявність там навчальних закладів – це Авіакосмічний ліцей НАУ та й сам Національний авіаційний університет, а також зони масового відпочинку – куточок української природи, архітектури та побуту “Мамаєва Слобода”, до якої часто привозять на екскурсії вихованців дошкільних навчальних закладів та школярів з усього міста і вихователі та вчителі вимушені переводити через «наш страшний перехід» дітей.
А скільки дітей самостійно перетинає даний перехід кожного дня? Я сама мама двох дітей і впевнена, що кожна мама і тато хочуть безпеки для своїх донечок та синочків. Прошу підтримати мою петицію, щоб більше не трапилося такої біди як цими днями.
ВПЕВНЕНА, ЩО РАЗОМ МИ СИЛА.