ЗА прискорення будівництва нового муніципального притулку у Києві.

публікація На реалізаціі 05.08.2016

Вуличні тварини (собаки і коти, що не мають власників: бездоглядні та загублені) - болюча тема для багатьох киян. Зоозахист знову розділився у питаннях чи потрібно залишати у роботі КП "Притулок для тварин" в Бородянці, чи закрити його.
Що не так? Аргументи: невідповідність нормам і стандартам, затягнута інтрига та спекуляції в питаннях долі 271 собаки!, неможливість реконструкцій та віддаленість від міста, корупція, нестача ресурсів та некомпетентність керівників...
Чому залишити? Конструктивний аргумент: робота програми регулювання чисельності (в частині відлов) має продовжкватися ще рік та доля 271 собаки важлива - їм потрібне належне утримання та харчування.
Що має бути? Новий притулок та зооінфраструктура Києва з гуманним фундаментом.
Пропонуємо прискорити новий кошторис (інформація за 2011 рік 6 мільонів гривень) та проект, договір співпраці КМДА та ГО, що створить спільну міжнародну краудфандингову кампанію за умов програми зооінфраструктури столиці та формування нової команди (людський ресурс) для роботи в нових умовах.
Давайте об"єднаємо зусилля і почнемо будувати нове місце для тварин з метою їх захисту!
Ми ЗА новий центр (притулок) для тарин у Києві!
© ІАБ

Хроніка подій

06.09.2017
Реалізація петиції:

06 вересня 2017 року під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики заслухано звіт актуального стану реалізації петиції. За результатами вирішено:

Взяти до відома інформацію Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища про результати заходів, вжитих відповідно до плану дій, спрямованих на реалізацію електронної петиції №544 щодо прискорення будівництва нового муніципального притулку для тварин у м. Києві.

Витяг з протоколу засідання ПК

11.04.2017
План заходів

Відповідно до вимог Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 розроблено план заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції

План заходів

05.08.2016
Відповідь

На петицію "ЗА прискорення будівництва нового муніципального притулку у Києві." від 11-11-2015 дана наступна відповідь:

Електронну петицію  «ЗА прискорення будівництва нового муніципального притулку у Києві», зареєстровану в Київській міській раді 21.01.2016, було ретельно вивчено, опрацьовано та розглянуто на засіданнях  постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Будівництво муніципального притулку для тварин вже певний час є досить актуальним питанням нашого міста.

Ще у 2012 році комунальному підприємству «Притулок для тварин»згідно із рішенням Київської міської ради від 05.04.2012 № 429/7766  було надано у постійне користування земельну ділянку площею 2,6491 га для будівництва, обслуговування та експлуатації «Центру захисту тварин» на вул. Автопарковій у Дарницькому районі м. Києва.

Наступного року відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.06.2012 № 993 «Про будівництво «Центру захисту тварин»» (далі – Центр) комунальним підприємством «Притулок для тварин» за рахунок бюджетних коштів було розпочато будівництво Центру - проведено підготовчі роботи, укладання фундаменту, каналізаційних та водопровідних труб, встановлення огорожі (паркану).

Однак, подальші роботи були призупинені у зв’язку ізпостановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 65 «Про економію бюджетних коштів та недопущення втрат бюджету» та розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31.03.2014 № 320 «Про заходи щодо наповнення бюджету м. Києва, економію і раціональне використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2014 році», оскільки коштів із міського бюджету у 2014-2015 рр. для будівництва Центру передбачено не було.

Як вже зазначалося, будівництво притулку для тварин у місті дійсно є актуальним питанням, тому 14.07.2016  Київською міською радою було проголосоване рішення «Про затвердження переліку природоохоронних заходів у м. Києві, що фінансуватимуся з Київського міського фонду охорони  навколишнього природного середовища у 2016 році», у тому числі захід: «Будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин «Центру захисту тварин» на вул. Автопарковій у Дарницькому районі м. Києва.

Зважаючи на обмежені асигнування з міського бюджету на 2016 рік, питанням залучення позабюджетних коштів для продовження будівництва «Центру захисту тварин» займається комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство». Одночасно Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) опрацьовується питання залучення додаткового фінансування у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Отже, Київська міська рада в цілому підтримала електронну петицію «ЗА прискорення будівництва нового муніципального притулку у Києві». Питання, зазначені в ній, продовжують вивчатися і незабаром будуть реалізовані.

Київський міський голова                                           В. Кличко

Відповідь на петицію:

12.02.2016
Розгляд:

3.02.16 року на виконання доручення заступника міського голови-секретаря Київради Прокопіва В.В. від 15.01.16 № 08584 відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

На засідання було ухвалено:

1.    Звернутися  до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища з рекомендацією прискорити виконання робіт з будівництва нового муніципального притулку для тварин по вул. Автопарковій у Дарницькому районі м. Києва.
  2.     Звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням здійснити фінансування проекту будівництва нового притулку для тварин по вул. Автопарковій у Дарницькому районі м. Києва за рахунок коштів державного бюджету України.
  3.     Звернутися Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації з проханням провести громадські слухання щодо будівництва нового муніципального притулку для тварин по вул. Автопарковій у Дарницькому районі м. Києва з метою запобігання можливої соціальної напруги у зв’язку з будівництвом притулку для тварин у зоні житлової забудови

http://kmr.gov.ua/uk/comisii/24/protokol протокол засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики №2 від 03.02.2016

22.01.2016
Доручення

Заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів доручив Постійній комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу та Постійній комісії Київради з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

З цією петицією також підписують