Сконцентрувати зусилля на будівництві Подільсько-Воскресенської лінії метро, а не розпорошувати кошти на малорезультативні альтернативні проекти.

Останнім часом від влади Києва та у ЗМІ з'явились повідомлення про проектування та виділення коштів на альтернативні проекти покращення транспортного сполучення Троєщини без будівництва метро. Однак, такі проекти не в змозі суттєво покращити транспортне сполучення і схожі на замилювання очей чи розбазарювання бюджетних коштів. А саме:
- проект виділеної тролейбусної лінії від Троєщини до Севастопольської площі навіть влада сама називає тимчасовим рішенням. Невже Київ настільки багате місто, щоб витрачати 2.3 млрд. грн. (1.5 млрд. грн. на будівництво + 800 млн. грн. на рухомий склад) на тимчасове рішення?
- проект tram-train від Троєщини до Караваєвих дач через Видубичі, Київ-пас. є взагалі безглуздим. Його реалізація призведе лише до надлишкового перевантаження станції метро Лівобережна і Святошинсько-Броварської лінії метро, яка і так працює з мінімально можливими інтервалами. Справді, час проїзду від ст.м. Лівобережна до ст.м Вокзальна на метро складає 15 хвилин, а по залізниці (навіть без заїзду на ст. Дарниця) не менше 25 хвилин. Враховуючи незручні і перевантажені пересадки на Вокзальній та Видубичах, пасажири будуть обирати пересадку на метро на ст.м. Лівобережна, призводячи до її перевантаження. При цьому проект дуже дорогий — 9.7 млрд. грн.
При цьому варто зазначити, що Подільсько-Воскресенська лінія метро вирішує також проблеми 2-го виходу на ст.м. Вокзальна, перевантаження станцій пересадки та дозволить в майбутньому відносно безболісно провести необхідну капітальну реконструкцію мосту метро. Усе це не забезпечується альтернативними проектами.
Тому, вимагаємо не розпорошувати кошти на малорезультативні альтернативні проекти, а сконцентрувати всі зусилля на будівництві Подільського мостового переходу та Подільсько-Воскресенської лінії метро.