Налагоджування мережі утилізації екологічно небезпечних відходів населення (зокрема люмінісцентних ламп)

У з'вязку з подорожчанням електроенергії та переходом до енергоефективних технологій населення купує все більше люмінісцентних (енергозберігаючих) ламп, які зберігають до 80% електроенергії на освітлення житлових приміщень киян. Ці лампи є такими, які вміщують ртуть. Такі лампи не можна викидати у сміття разом із побутовим. У зв'язку з цим є нагальна потреба утилізації побутових відходів, які вміщують екологічно небезбечні речовини, зокрема ртуть.
Підприємці, які продають такі лампи в роздрібній мережі наразі не надають послуги утилізації.
Тому громада міста Києва просить розглянути питання про налагоджування мережі утилізації такої продукції. Йдеться про безкоштовні пункти прийому таких ламп, можливо, в тих місцях, де здійснюється роздрібний продаж таких ламп.