Визначити строк після смерті видатної особи, протягом якого на честь цієї особи не можна називати вулиці (за винятком окремих випадків)

публікація Недостатньо підписів

На даний момент перейменування неможливо уникнути, оскільки багато вулиць названо на честь таких осіб, що цього не заслуговують. В той же час бажано перейменовувати вулиц та називати нові так, щоб у подальшому уникнути ситуацій, подібних до перейменування Московського проспекту (адже щодо особистості Степана Бандери в нашому суспільстві нема єдиної думки, внаслідок чого це перейменуваня викликало велику кількість суперечок та конфліктів).
Тож, можливо, варто прийняти певні строки "витримки", протягом яких на честь людини не можна називати вулиці або інші об'єкти топоніміки. Причому для політичних діячів такий строк має бути більшим, ніж для діячів мистецтва або спортсменів. Наприклад, 50 років для діячів мистецтва та 75-100 років для політиків.
Можливі й виключення - ті митці, хто отримав міжнародне визнання ще за життя (наприклад, Всеволод Нестайко), при чому їхня творчість далека від політики.

Підписання завершено