Прибрати російсько-окупантську автозаправку ТНК із прибережної захисної смуги Кирилівського озера (Оболонь)

публікація Недостатньо підписів

Відповідно до ст. 88 Водного кодексу України, з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги.

Зазначені смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною:
- для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів - 25 метрів;
- для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 метрів;
- для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів.

Відповідно до ст. 89 Водного кодексу України, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних).

Проте за адресою: проспект Оболонський 1А прямо на березі Кирилівського озера в межах прибережної захисної смуги (тобто, з грубим порушенням зазначених вище норм чинного законодавства України) розташована АЗС російської "Тюмєнскай нєфтяной кампаніі": https://www.google.com.ua/maps/place/%D0%A2%D0%9D%D0%9A/@50.495078,30.495415,17z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xfc1c393e89e81301!8m2!3d50.4939939!4d30.4974139

Прошу небайдужих киян підтримати демонтаж окупантської заправки, яка ігнорує українські закони та забруднює наші водойми.

З повагою
Олександр Зубченко,