НЕБЕЗПЕКА. БУДІВНИЦТВО Багатопаливної Автозаправної Стації на перетині вул. Ревуцького, 8-К та Анни Ахматової у Дарницькому районі м.Києві.

Ми, мешканці будинку № 8 по вул. Ревуцького в м. Києві звертаємось до Вас за допомогою.
На перетині вул. Ревуцького, 8-К та Анни Ахматової у Дарницькому районі на підставі Дозволу Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 04.08.2016 № ІУ 115162171758 почалося будівництво БП АЗС.
Мешканці будинку надзвичайно занепокоєні будівництвом вибухонебезпечного та екологічно небезпечного об’єкта, оскільки будівництво знаходиться на малій відстані від житлових будинків, дитячих садочків, шкіл, озера "Сонячного".
Просимо скасувати дозвіл № ІУ 115162171758.
При плануванні та забудові територій повинно бути забезпечено врахування думки громадськості (громадських інтересів) (ст. 18 Закону України “Про планування і забудову територій”, ст. 5 Закону України “Про основи містобудування”).
Відповідно до Державних будівельних норм “Планування і забудова міських та сільських поселень” (ДБН 360-92**), АЗС в населених пунктах слід розміщувати на земельних ділянках, що відокремлені від кварталів житлової та громадської забудови, з врахуванням загальних потреб населеного пункту залежно від рівня автомобілізації, інтенсивності руху, споживчого попиту.
У великих містах АЗС слід розміщувати вздовж магістральних вулиць загальноміського та районного значення, в середніх та малих містах – вздовж магістральних вулиць та доріг, а також вулиць та доріг промислових та комунально-складських зон та на їх територіях. Розміщувати АЗС на пішохідних вулицях та проїздах всередині кварталів забороняється (п. 7.57 ДБН 360-92**). На те, що АЗС слід розміщувати за межами житлової території, вказується також у Державних санітарних правилах планування та забудови населених пунктів від 19 червня 1996 р. та в Державних санітарних правилах охорони атмосферного повітря населених місць (від забруднення хімічними та біологічними речовинами)
У зв’язку з цим та на підставі ст. 40 Конституції України, ст.1, 20 Закону України «Про звернення громадян» просимо розглянути дану петицію та допомогти нам у вирішенні цієї проблеми.
На жаль, ми зараз бачимо тільки прискорення незаконного будівництва, що може свідчити про можливу корупцію у органах.
З повагою
громада мешканців житлового будинку за адресою: м. Київ, вул Ревуцького, буд. 8.