Перейменувати вулицю Гайдара і повернути їй історичну назву - Ново-Караваєвська

публікація Недостатньо підписів

Вулиця Ново-Караваєвська виникла на початку XX століття (назву Караваєвська мала теперішня вулиця Льва Толстого, до якої прилучалася вулиця). У довідниках «Весь Київ» вперше зазначена 1907 року. Сучасна назва — з 1955 року, на честь радянського письменника А. П. Гайдара.
А. П. Гайдар - не тільки дитячий письменник-пропагандист, але під час громадянської війни був командиром 58-го окремого полку Червоної армії під час придушення народного селянського повстання в Тамбовській губернії. Після Тамбова восени 1921 року Гайдар був відправлений до Башкирії для придушення «залишків банд куркульського і націоналістичного спрямування» частинами особливого призначення (ЧОП). Після цього був начальником ЧК в Хакасії на кордоні з Тувою. Відзначився необгрунтованим терором проти місцевого населення, за що був був звільнений з армії, виключений з партії і направлений на психіатричний огляд.
Переконаний, що вулиці Києва мають носити свої історичні назви, а не увіковічнювати терористів-психопатів.
Прошу підтримати!