Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів

Останнім часом в столиці нашої країни спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Взявши за приклад практику м. Львова, м. Варшави та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації - знищення гризунів, що є розносчиками багатьох інфекцій. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок. Що потрібно зробити? Відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями Києва - повноправними вільними жителями. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень. Києву – бути гуманним до тварин містом!

Хроніка подій

08-02-2017
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення  від 08.02.2017 №08/КО-1513 (п)) постійній комісії Київської міської ради з питань з питань екологічної політики, постійній комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу та виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку.