Перейменування вулиці Лебедєва-Кумача у Солом'янському районі міста Києва відповідно до Закону України про декомунізацію.

публікація Недостатньо підписів

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.04.2015 р. винести на депутатське обговорення зміну назви вулиці Лебедєва-Кумача у Солом'янському районі міста Києва.

В.І. Лебедєв-Кумач є одним з рупорів російського більшовистського режиму в Україні, автором гімну партії більшовиків та інших відверто комуністичних творів, що прославляють більшовистський режим СРСР. Був депутатом ВР СРСР, членом ВКП(б) та засновником і членом Союзу письменників СРСР, чия діяльність була направлена на звеличення тоталітарного комуністичного режиму та замовчування трагедій, до яких призвів цей режим.

Вважаю за потрібне запропонувати депутатам увіковічнити у новій назві вулиці ім'я полеглих героїв військового конфлікту на Сході України, наприклад, генерал-майора С.П.Кульчицього чи інших українських вояків, що віддали життя за свободу і цілісність України під час бойових дій проти сепаратистів та проросійських бойовиків на Сході України, або повернути вулиці історичну назву – вулиця Строптива.

З повагою.

Підписання завершено