Про винесення заводу «Фанплит» за межі м.Києва.

публікація Направлено на розгляд

Ми, мешканці Дніпровського та Дарницького районів, яким небайдуже здоров’я мешканців столиці та їхніх дітей, звертаємось до громади міста Києва! Наше занепокоєння викликане систематичним забрудненням повітря токсичними промисловими відходами, що практично ведуть до екологічної катастрофи у столиці України.
Посеред житлових кварталів за адресою провулок Фанерний, 1 знаходиться деревообробне підприємство ПрАТ «Фанплит», виробничі потужності якого морально та фізично застаріли. Жахливий хімічний сморід розлітається на найближчі житлові мікрорайони. Таке «сусідство» викликає у мешканців, особливо діток, хвороби, що супроводжуються нападами кашлю, загостренням алергічних реакцій, головним болем, ускладненнями перебігу ОРВІ та постійними обструктивними бронхітами. Також з часом призводить до важких онкологічних захворювань.
І це не дивно, адже під час виробництва фанери та ДВП підприємство використовує високо небезпечні смоли з формальдегідом. Процес висушування таких виробів при високій температурі призводить до значного виділення формальдегіду в атмосферне повітря. А використання в якості палива відходів власного виробництва без відповідного дозволу взагалі порушує норми українського законодавства.
Наразі, на основі даних Центральної Геофізичної Обсерваторії, висновків Екологічної Інспекції та приватної сертифікованої лабораторії, маємо надвисокі середньомісячні концентрації формальдегіду, діоксиду азоту та оксиду вуглецю, за межами санітарної зони ПрАТ «Фанплит», які перевищують норми в декілька разів.
Також, завод не може підтримувати норми допустимого шуму, адже 24 години на добу мешканці найближчих до ПрАТ «Фанплит» будинків, страждають від постійного гулу підприємства.
Враховуючи, що «ПрАТ «Фанплит» є підприємством з найвищим ступенем ризику для здоров’я людей та навколишнього середовища, він, згідно з генеральним планом розвитку столиці, має бути винесений за місто. Це дозволить зберегти велике деревообробне підприємство та робочі місця, модернізувати виробничі потужності та покращити умови праці.
А для мешканців столиці це стане кроком на шляху до покращення екологічної ситуації!

Підтримайте Петицію та допоможіть врятувати Київ від екологічної катастрофи та зберегти для наших дітей чисте повітря!

Хроніка подій

22-03-2017
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 22.03.2017 №08/КО-3181 (п)) профільним заступникам голови Київської міської державної адміністрації, постійній комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, постійній комісії Київської міської ради з питань екологічної політики та керівнику апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Направлено на розгляд