Змінити час обмеження на продаж алкоголю

публікація Недостатньо підписів

Обмеження на продаж алкоголю логічне. Меншість спиртним зловживає, більшість людей від цього страждає. Єдине що треба відкоригувати – час обмеження.
Законодавством заборонено шуміти в житлових будинках та на прилеглій території з 22-ї до 8-ї години. Бажаючі відпочити увечері з пивом встигають купити його до 21-ї та за годину випити. А ранком більшість працюючих о 9-й годині вже знаходяться на роботі.
У повсякденному житті біля житлових будинків, в (поряд) яких розташовані магазини із цілодобовим режимом роботи, нетверезі громадяни з вечора і до пізньої ночі (протягом літа до ранку) влаштовують гучні гульбища із вживанням спиртних напоїв, включають на повну потужність аудіотехніку, кричать та гучно співають, чіпляються до перехожих, застосовують піротехнічні вироби. Такими діями вони створюють шум, який перевищує установлені санітарні норми для житлових будинків і прибудинкових територій в 1,5–2 рази. Тим самим нічний відпочинок мешканців будинків, в (поряд) яких розташовані ці торговельні заклади, перетворюють на суцільний кошмар. Люди хронічно не висипаються. Крім того, дерева і кущі навколо та під’їзди таких будинків перетворилися на туалети.
Загальновідомим фактом є те, що після 21-ї години спиртні напої купують люди, які вже знаходяться у стані алкогольного сп’яніння і втратили відчуття міри. А продаж алкогольних напоїв, включаючи слабоалкогольні, з 21-ї до 9-ї години є головним чинником різного ступеня правопорушень від дрібного хуліганства до тяжких злочинів. Дані статистики свідчать про те, що більше 50% злочинів скоюється особами, які знаходяться у стані сп’яніння, а вночі цей відсоток різко зростає.
З метою забезпечення виконання вимог статей 3, 49 та 50 Конституції України, статті 24 закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», статті 21 закону України «Про охорону атмосферного повітря» пропоную обмежити торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у стаціонарних об'єктах торгівлі торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, окрім закладів ресторанного господарства на території м. Києва шляхом заборони їх реалізації з 21-ї до 9-ї години.

ШАНОВНІ КИЯНИ! ЗАРАДИ СПОКОЮ І БЛАГОПОЛУЧЧЯ У ВАШИХ РОДИНАХ, ЗБЕРЕЖЕННЯ ДУХОВНОГО ТА ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я УКРАЇНЦІВ – ПІДТРИМАЙТЕ!