Зняти з розгляду проект «Детального плану території житлового масиву Святошин-2 м. Києва». НЕ дозволити порушення законодавства України і Генерального плану розвитку Києва. Зберегти 40 га лісу.

Зняти з розгляду проект «Детального плану території комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 м. Києва». Зберегти 40 га унікальних святошинських лісів для Києва і не дати їх знищити, не дозволити незаконних забудов Святошина. Зупинити порушення законодавства України і Генерального плану розвитку Києва, не дати перетворити життя святошинців на жахіття.

Ми, мешканці Святошинського району та всі небайдужі до долі м. Києва члени громади міста, вимагаємо від Київської міської державної адміністрації негайно зняти з розгляду проект «Детального плану території комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 в межах вулиць Живописна, Шепетівська, Перемоги, Жмеринська, залізнична колія у Святошинському районі м. Києва», запропонованого Департаментом містобудування та архітектури КМДА!

Проект ДПТ «Святошин-2» розроблено з грубими порушеннями законодавства України і Генерального плану розвитку Києва:
передбачає незаконну зміну призначення святошинських земель: «рекреаційні території», «землі оборони», «промислові території» та «громадські будівлі та споруди існуючі рекреаційного призначення» в разі прийняття ДПТ «Святошин-2» стануть територіями «житлової забудови» (порушення Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, згідно якого детальний план території уточнює положення генерального плану населеного пункту, а не змінює функціональне призначення земельних ділянок).

Проект ДПТ «Святошин-2» жодним чином не враховує потреб киян та мешканців Святошинського району, а саме:
1 проект передбачає безповоротну втрату киянами близько 40 гектарів унікального святошинського лісу;
2 проект передбачає підвищення щільності населення до 580 осіб/га (максимальне нормативне значення, згідно ДБН 36-92, без відповідного обґрунтування, не може перевищувати 450 осіб/га );
3 проектом не передбачено будівництво жодного лікувального закладу зі стаціонарними відділеннями (порушення ДБН 360-92) для нових 40 тисяч мешканців;
4 проектом не передбачено жодного стадіону, басейну, спортивного комплексу загального користування (порушення ДБН 360-92);
5 проектом не передбачено будівництво підземних пішохідних переходів через магістральні вулиці;
6 проект не передбачає будівництво необхідної кількості навчальних закладів (шкіл та дитячих садочків) при збільшенні населення мікрорайону на 30-50 тис. осіб, що при наявному дефіциті місць у ДВК і школах суттєво далі погіршить соціальні умови мешканців Святошина.
Процедура «громадських слухань» організована з грубими порушеннями Конституційних прав громадян-членів святошинської територіальної громади та законодавства України:
у частині отримання достатньої, достовірної інформації і висловлення власної думки: в районному комунальному ЗМІ «Святошинські вісті» за жовтень та листопад не надрукувало жодної інформації про проект ДПТ «Святошин-2», що є порушенням постанови КМУ №555 від 25.05.2011), до графічного зображення проекту ДПТ «Святошин-2» громаді не було надано для ознайомлення пояснювальної записки до нього, доступ до журналу надання зауважень і пропозицій, розміщений у Святошинській РДА обмежено.

Оскільки проект ДПТ «Святошин-2» не відповідає Генеральному плану розвитку Києва, розроблено з численними порушеннями чинного законодавства України, і розглядати його немає підстав, громадське обговорення проводиться з грубими порушеннями, тому вимагаємо від Київської міської державної адміністрації негайно зняти його з розгляду, повернути на доопрацювання і провести повторне громадське обговорення.

Посадові особи, які погоджували проект ДПТ «Святошин-2», приймали рішення про винесення його на громадське обговорення і організовували процедуру з численними порушеннями, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а наразі усунені з посад.

Корисні посилання : https://m.youtube.com/watch?v=pdg-l_SwM5Q

Хроніка подій

15-02-2017
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 15.02.2017 №08/КО-1756(п)) профільним заступникам голови Київської міської державної адміністрації, постійній комісії Київської міської ради з питань з питань містобудування, архітектури та землекористування, постійній комісії Київської міської ради з питань екологічної політики та керівнику апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку.