Створення мультидисциплінарних бригад для обслуговування невиліковно (паліативних) хворих та їх родичей на дому

Кожен рік в Києві помирає біля 30000 людей. З них близько 80% (23000-24000) потребують паліативної (медичної, соціальної, психологічної, духовної, юридичної та іншої) допомоги. В середньому ще 125000 людей, що оточують паліативних хворих вимагають також допомоги. На сьогоднішній день в Києві тільки близько 2-3% отримують паліативну допомогу (близько 100 ліжок в трьох хоспісах, обслуговують близько 1200 пацієнтів на рік і близько 2000 хворих отримують амбулаторну допомогу, що не можна назвати повноцінною паліативної допомогою). Мультидисциплінарних бригад обслуговуючих вдома паліативних пацієнтів немає.