Повернути історичну назву вулиці Іллі Еренбурга, перейменувавши її на вул. Ново-Жилянська

публікація Недостатньо підписів

Вулиця Іллі Еренбурга названа на честь радянського письменника і пропагандиста Іллі Еренбурга. Він відзначився тим, що провадив радянську пропаганду в країнах Європи, будучи з 1923 року кореспондентом газети "Известия". Зокрема: жив та провадив діяльність у Франції, неодноразово відвідав з пропагандистською метою Німеччину, Туреччину, Грецію, Англію та інші країни Європи. Під час громадянської війни в Іспанії (1936—1939 роки), був військовим кореспондентом газети «Известия». Під час ІІ Світової війни був кореспондентом газети «Красная звезда». Написав відому статтю «Убей!», яка має явний нацистський зміст, спрямований на розпалювання ненависті до німців, як до народу.
У той же час, вул. Іллі Еренбурга має свою історичну, первісну назву - вул. Ново-Жилянська, яку вона набула на початку 20 століття.
Відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", а також з метою повернення місту Києву його історичної топоніміки пропонується повернути вулиці Іллі Еренбурга її історичну назву перейменувавши на вул. Ново-Жилянська.

Підписання завершено