ЄВРОБАЧЕННЯ-2017: Що потрібно зробити в першу чергу, бо часу обмаль

Добре, що в цілому останнім часом міська влада зробила чимало правильних кроків для того, аби пісенний конкурс Євробачення-2017 пройшов на належному рівні. Але є певні питання і пропозиції:
1. ТЕРИТОРІЯ НАВКОЛО МІЖНАРОДНОГО ВИСТАВКОВОГО ЦЕНТРУ. Здається, основний акцент робиться на прикритті недобудов банерами та на знесенні малопривабливих МАФів. Це потрібно, звичайно ж. Набагато краще було б, якби гості ЄБ тих МАФів взагалі не могли бачити. Але принципово важливо, щоб гостям, які виходять зі станції метро, не доводилося проходити через будівлю якогось ТЦ або обходити його, а потім іти попід якимись естакадами і кілька разів переходили досить небезпечну дорогу. Тому вже зараз треба спроектувати і збудувати підземний перехід між готелем "Турист"/ТЦ "Лівобережний" з одного боку та МВЦ / гіпермаркетом "Новус" з іншого. Дуже бажано, хоча й необов"язково через брак часу, щоб у цьому переході були скляні двері додаткового входу/виходу станції метро. Це дозволить скоротити в кілька разів шлях від станції метро до входу в МВЦ і прибрати на поверхні частину наземних переходів/світлофорів, позбутися там можливих заторів.
2. МІСЦЕ ВІДКРИТТЯ, ЗАКРИТТЯ ТА ЄВРОКЛУБУ. Добре, що відмовилися від Софійського собору та обрали для Євроселища Хрещатик. Чому б не влаштувати Євроклуб і церемонії відкриття ("червона доріжка") і закриття в Українському домі? Це міг би бути чудовийваріант "все в одному": Хрещатик з Євроселищем поруч, в радіусі пішої ходьби, виглядає цілком пристойно, всередині все необхідне є, а широкі сходи перед входом - це могло б бути чудове рішення для теле- і фотозйомок "червоної доріжки". Євроклуб у "Парковому" і відкриття/закриття біля Маріїнського палацу, як нібито майже остаточно вирішила влада - це теж дуже вдале рішення. Є тільки 2 "АЛЕ", а саме: Палац треба встигнути дореставрувати. Але головне - за традицією з "червоної доріжки" гості одразу прямують до Євроклубу ("Паркового"). Знаходяться вони практично поруч, але між ними досі немає ані сходів, ані якогось підйомника. Найкраще, мабуть, красивий критий ескалатор. який міг би чудово вписатися в панораму Паркової дороги. Адже якщо садити всіх після відкриття в автобуси лише для того, щоб перевезти на інший бік дороги, це виглядатиме якось дуже дивно (як і прохід гостей через скляні двері ТЦ "Лівобережний". звичайно ж, цей ескалатор/підйомник/сходи буде дуже доречним і для тих. хто працюватиме у "Парковому", оскільки парковою дорогою громадський транспорт не ходить.
3. МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ. Незалежно від ситуації з місцями у готелях/хостелах/кемпінгах. могло б бути дуже доречним використовувати флотелі типу "Баккара", що зараз стоїть на причалі в Гідропарку. Їх можна було б на час проведення заходу пригнати з інших місць і розмістити безпосередньо біля МВЦ.
4. "ВИШЕНЬКА НА ТОРТІ"??? Саме так в інтерв"ю представники влади назвали річковий трамвайчик, вигаданий Л. Черновецьким заради улюбленої бабусі. Це річ абсолютно непотрібна, адже між локаціями ЄВ набагато швидше їздити у метро і автобусах-шатлах, тим більше що на Поштовій площі буде далеко не головна локація. До тогож. якщо прричал буде аж біля вулиці Р.Окіпної, його просто ніхто не побачить! Це абсолютно зайве, тільки гроші на вітер. Краще зосередьтеся на оздобленні міста і цікавих для гостей художніх і культурних заходах. Було б дуже доречно організувати на Співочім полі виставку квітів, в якій кожен з 10 районів представив би квіткову "скульптурну" композицію, присвячену одному з переможців ЄБ та його пісні. Це справді було б сенсацією, адже ніде такого ще не робили, і викликалдо б неабиякий інтерес, особливо в такому чудовому місці. Краще витратити гроші на це, це допоможе у створенні найкращого іміджу міста, а не нікому не потрібний річковий трамвайчик.
4. ФАН-ЗОНА НА ОБОЛОНІ? Вона там зайва, бо це далеко звідусіль. Більш ніж достатньо МВЦ, Хрещатика, Поштової пл., Співочого поля. Краще менше зон, але хай вони будуть кращими!