Створити або доповнити закон про ремонтні роботи в обідній час задля необхідності відпочинку малолітнім дітям та людям похилого віку.

публікація Недостатньо підписів

Всім відомо, що маленькі діти (щонайменше до 3 років) потребуть денного сну для кращого розвитку та зросту. Та їх батьки використовують цей "тихий" час для своїх потреб або, навіть, для дистанційної роботи.
Також, потребують відпочинку люди похилого віку.
Законом України дозволяється проводити шумні ремонтні роботи з 8:00 до 21:00, проте момент обідньої перерви упущено. Таким чином створюються конфліктні умови між сусідами, загострюється відношення до будівельників, які в принципі виконують свою пряму роботу.
Велику роль грає пора року, в яку планується ремонт. Наприклад, влітку світлий час довше, відповідно більше часу для роботи. Та й з дитиною можна поспати надворі у візку.
Тому прошу доповнити Закон України про тишу у багатоквартирних будинках, а саме:
1. Зобов'язати власників квартир планувати ремонт враховуючи обідню перерву від шумних робіт щонайменше з 13:00 до 15:00 години.
2. Надати статус "адміністративного порушення", якщо ці умови ігноруються робітниками та надходять скарги від сусідів.
3. Призвести до відповідальності або покарання у вигляді штрафу після трьох попереджень.

Конкретно наша ситуація, яка призвела до створення петиції:
Будинок зданий у 1999 році, можна вважати за "молодий", капітального ремонту, на мою думку, не потребує. Людина купляє трикімнатну квартиру і починає робити в ній КАПІТАЛЬНИЙ ремонт зі зміною планування. Попередньо ввічливо робить обхід сусідів з проханням "потерпіти один тиждень". Добре, ми не проти, тільки зробіть перерву з 13 години.
Ремонт затягнувся на два місяці і планує продовжуватися до Нового року.
Сусіди починають по черзі ходити " в гості" та нагадувати про обіцяну перерву. Ситуація накаляється тим, що хазяїв при цьому не видно! Тобто удар на себе сприймають практично ні в чому не винні робочі, які виконують свій прямий обов'язок.
В під'їзді багато маленьких дітей, та не мало людей похилого віку. Конкретно наша дитина за два місяці стала дуже неспокійною, боїться звуку перфоратора на стільки, що аж плаче і тремтить!! Вночі перестала спокійно спати, весь час потребує присутності в кімнаті. Хоча дитині вже 2.5 роки і вона півроку як спить в окремій кімнаті. Через неспокійний (а часто й відсутній) обідній сон порушується в мій робочий графік. Замість того щоб працювати в обід я маю лежати поряд з донькою і працювати вночі. Але ситуація нічного сну також починає порушуватись, бо дитина вже перелякана вдень.
Обурює те, що ми безсильні. Якщо люди не приймають прохання, то ми вирішили викликати наряд поліції. На що отримали відмову, оскільки це не прописано в Законі і не вважається за Адміністративне порушення.
Тому прошу підтримати петицію в захист терплячих сусідів, та лояльно поставитися до цього власників квартир, які планують ремонт. В кінці кінців, робочим теж треба відпочивати :)