Можливість вибру: учасникам АТО квартири замість ділянок землі (АТОшник сам обирає, що йому надати землю чи квартиру)

публікація Недостатньо підписів

Є декілька аргументів на користь такого рішення:
1. Як показує час, знайти вільну ділянку землі в Києві нелегко. Разом з тим, не кожен учасник АТО має можливість побудувати житловий будинок на отриманій ділянці. Є учасники АТО, які планують продати отриману ділянку землі та на виручені кошти купити квартиру (то чи не простіше відразу надати їм квартиру).
2. На площі, якої достатньо для надання лише 1-3 ділянок землі під індивідуальне житлове будівництво, можна побудувати багатоквартирний будинок, в якому можна буде забезпечити квартирами як мінімум 10 (а то й значно більше) учасників АТО, та ще й на інших громадян вистачить.
3. В Києві наразі зводиться досить багато новобудов, а також виділяються ділянки для нових. Можна викупити частину квартир у цих новобудовах для АТОшників, та/або при наданні дозволу на будівництво чергового багатоквартирного будинку поставити перед забудовником умову щодо надання частини квартир АТОшникам.

Але повинні дотримуватися наступні вимоги:
1. За учасником АТО залишається право вибору: земельна ділянка під житлове будівництво або квартира.
2. Учасникові АТО не обов'язково стояти на квартирному обліку (мати право на покращення житлових умов), щоб обрати варіант з отримання квартири.
3. Квартира повинна бути належної якості (не стара "хрущовка" і не "гостинка", а сучасна 2-3-кімнатна квартира у новобудові площею не менше 75 м.кв.).