Против строительства мусоросжигательный завод на Троещине

публікація На реалізаціі 12.01.2017

Киевская власть рассматривает вопрос строительства современного мусоросжигательного завода в районе ТЭЦ-6 на Троещине. Не позволим это сделать. Заместитель главы КГГА Петр Пантелеев заявил:" Мы понимаем, что есть социальные риски, и в случае негативного отношения жителей района к строительству такого завода у нас есть несколько вариантов, где мы можем строить подобное предприятие". Пускай рассматривают строительство вне Киева.

Хроніка подій

03.07.2017
Реалізація петиції:

На черговому засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу розглянуто інформацію щодо реалізації петиції №4751 «Против строительства мусоросжигательный завод на Троещине».

Вирішили:

1. Запропонувати Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА поінформувати громаду та особисто автора петиції №4751 про відсутність намірів у київської міської влади ініціювати будівництво сміттєспалювального заводу на Троєщині.
  2. Розглянути питання щодо екологічних проблем, пов’язаних з експлуатацією заводу «Енергія» на наступному виїзному засіданні постійної комісії.

Витяг з протоколу №15

12.01.2017
Відповідь

На петицію "Против строительства мусоросжигательный завод на Троещине" від 09-10-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» і Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 02.12.2016 № 08/КО-14450(п) розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Проти будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині».

Слід зазначити, що в Києві дуже гостро постало питання утилізації твердих побутових відходів. Насамперед це пов’язано з фактичним вичерпанням можливостей полігону твердих побутових відходів № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області.

Рішенням Київської міської ради від 27.10.2016 № 301/1305 «Про вирішення проблемних питань, пов’язаних з експлуатацією полігону твердих побутових відходів № 5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області» передбачено припинення складування відходів та його поетапне закриття        до 01.10.2018.

Розташований у Києві завод «Енергія» утилізує 0,25 млн тонн з утворених у столиці приблизно 1,2 млн тонн твердих побутових відходів, що покриває лише 1/5 частину необхідної для переробки кількості.

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу 12.12.2016 вивчено основні аспекти порушеного питання, заслухано думки представників виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та громадськості. За результатами розгляду членами комісії одноголосно підтримано ініційовану Вами електронну петицію.

У зв’язку з цим постійна комісія прийняла рішення про утворення робочої групи, очолюваної заступником голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєвим П. О., за участю представників Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунального підприємства «Київкомунсервіс», членів постійної комісії та Вас для подальшого поглибленого опрацювання й вирішення по суті низки питань.

Зважаючи на той факт, що заводи з переробки твердих побутових відходів та сміттєспалювальні  заводи є об’єктами будівництва V категорії складності, проекти їх будівництва потребують обов’язкового громадського обговорення та врахування думки членів територіальної громади міста. Тому на обговорення робочої групи планується винести організаційні питання щодо громадського обговорення можливого будівництва сміттєспалювального заводу, оприлюднення детальних технічних матеріалів проекту можливого будівництва, опираючись на висновки експертів, громадськості, підготовки матеріалів для проведення роз’яснювальної роботи серед киян.

Додатково інформую, що вирішення питання доцільності будівництва сміттєспалювального заводу в районі ТЕЦ-6 у мікрорайоні Троєщина буде розглянуто повторно після завершення комплексу організаційно-правових заходів, пов’язаних з проведенням роз’яснювальної роботи та з врахуванням результатів проведеного громадського обговорення.

Дякую Вам за небайдужість та активну громадянську позицію.

З повагою

Голова                                                                                   В. Кличко

12.12.2016
Розгляд петиції:

12.12.2016 на виконання доручення Київського міського голови В.Кличка (доручення  від 02.12.2016 №08/КО-14450(п)) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Вирішили:

1. Відмітити, що авторка петиції №4751 Спірідонова Т.А. була запрошена на засідання постійної комісії, але присутня при розгляді цієї петиції не була;

2. Прийняти до відома петицію №4751 «Против строительства мусоросжигательный завод на Троещине»;

3. Створити робочу групу на чолі із заступником голови КМДА Пантелеєвим П.О. для опрацювання у 2017 році низки питань, пов’язаних з вирішенням проблем піднятих у петиції №4751, а саме:

-           провести підготовчу роботу для майбутнього громадського обговорення будівництва сміттєспалювального заводу;

-          оприлюднити технічні матеріали щодо будівництва сміттєспалювального заводу для визначення ТЕО цього будівництва;

-          з урахуванням думки Громадської ради при КМДА та науковців підготувати та розпочати проведення роз’яснювальної роботи серед киян щодо будівництва сміттєспалювального заводу;

-          за рахунок екологічного фонду передбачити кошти для проведення роз’яснювальної роботи серед киян;

4. Голові робочої групи Пантелеєву П.О. залучити до робочої групи представників Департаменту ЖКІ, КП «Київкомунсервіс», авторки петиції та представників постійної комісії: Тесленка П.П. Онуфрійчука В.М., Грушка В.В., Гуманенко В.Л.

Протокол №30_2016

02.12.2016
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення  від 02.12.2016 №08/КО-14450(п)) постійній комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу та виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку.