публікація Відповідь від 14.03.2016

Тільки Київ щомісяця продукує 100 000 тонн твердих побутових відходів, 3% з яких відправляються на переробку. Основна частина сміття вивозиться на численні полігони, а також - на стихійні звалища.

Треба негайно зупинити руйнування екосистеми Києва та всієї України!

Ми вимагаємо запровадити цивілізовану європейську систему управління відходами та прийняти Закон про роздільний збір відходів, який би включав в себе:

-організацію просвітницької діяльності серед населення

-надання умов для сортування сміття - установка спеціальних контейнерів на вулицях і в кожному дворі, на територіях освітніх (школи, вузи) та громадських закладів.

-розширену відповідальність виробників тари і упаковки(основні забруднювачі)

-покарання і штрафи за невиконання норм Закону(для юридичних та фізичних осіб)

-створення умов для переробки відходів в межах міста Києва та області (впровадження стимулюючих пільг для місцевих підприємців).

Прийняття Закону допоможе зробити місто охайним, зберегти величну красу природи, виховати дбайливе ставлення до ресурсів країни.

Хроніка подій

14-03-2016
Відповідь

На петицію "Вимагаємо прийняття Закону про роздільний збір побутових відходів в Києві та Київській області." від 08-11-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 23' Закону України «Про звернення громадян», у Київській міській раді було розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами петицію до Київської  міської ради, щодо якої  мною було надано доручення від 02.02.2016 № 08/КО-668 (п) розглянути її на черговому засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

За результатами опрацювання та у відповідності до рішення постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу була створена відповідна робоча група  Київської міської державної адміністрації  та  ухвалено рішення звернутися до профільного комітету Верховної Ради України з пропозицією про підтримку цієї електронної петиції та проханням прискорити ухвалення закону та низки законопроектів, які вже зареєстровані у Верховній Раді України та відпрацьовуються у її відповідних комітетах (проект закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії»  від 21.10.2015 № 3198-1,  проект закону  України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо включення податку за виробництво й імпорт упаковки та товарів в упаковці до екологічного податку)                                              від 21.10.2015 № 3199-1, проект закону  України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами) від 21.10.2015 № 3200-1.

Передбачається, що ці нормативно-правові акти нададуть базові основи для їх використання в Києві та покращення екологічного стану нашого міста.

Повністю поділяю стурбованість громадськості щодо необхідності врегулювання питання вивезення і роздільної переробки відходів та запровадження цивілізованої європейської системи управління відходами.

Тому, з огляду на важливість порушеного у петиції питання вживатиму максимум зусиль щодо реалізації повноважень міської влади у заповненні правового вакууму та  втіленні концепції щодо роздільного збору побутових відходів у Києві в життя.

Про результати опрацювання наданих рішень Вас та громадськість буде поінформовано додатково.

Київський міський голова                                                        В. Кличко

Відповідь на петицію

22-02-2016
Розгляд петиції:

22.02.16 року на виконання Київського міського голови В.Кличка від 02.02.2016 № 08/КО-668(п) відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

На засідання було ухвалено:

• першому заступнику голови постійної комісії Ноздрє В.І., секретарю постійної комісії Костюшко О.П. спільно із ініціатором петиції Соколовою К.М. доопрацювати петицію №456 «Щодо прийняття Закону про роздільний збір побутових відходів в Києві та Київській області» з урахуванням інформації про Законопроекти;
  • звернутися до відповідного комітету Верховної Ради України з проханням щодо прискорення розгляду та внесення до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України Законопроекту про роздільний збір побутових відходів;
  • запропонувати заступнику голови КМДА Пантелеєву П.О. запросити автора петиції №456 Соколову К.М. до участі у роботі відповідної робочої групи КМДА.

Про результати опрацювання наданих рішень громадськість буде поінформовано додатково.

протокол №4 від 22.02.16 постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК (витяг з протоколу)

http://kmr.gov.ua/uk/comisii/29/protokol -посилання на протокол засідання комісії (протокол №4)

03-02-2016
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від від 02.02.2016 № 08/КО-668(п))  Постійній комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Надано відповідь

З цією петицією також підписують