Cоздать в Киеве специализированную структуры наподобие зоополиции.

публікація Відповідь від 15.11.2016

Цель создания такой службы – защитить домашних и бездомных животных от жестокого обращения, предотвратить нападения агрессивных животных на людей.
Служба должна располагать несколькими автомашинами и иметь пункты на Правом и Левом берегу. На территории данных центров должна работать круглосуточная ветеринарная помощь и располагаться оборудованные помещения для временной передержки животных. Также необходимо создать сайт, на котором размещалась бы информация о животных, которые ищут новых хозяев, нуждах данной структуры и прочая полезная информация.
Сотрудники – люди со справкой от психиатра, физически здоровые, любящие животных. К работе также должны допускаться волонтеры. Руководитель данной службы должен напрямую подчиняться мэру г. Киева.
Задание – взаимодействие с Центром идентификации животных (контроль за количеством бездомных животных, гуманные методы отлова и стерилизации, дальнейшее пристройство животных), проверенными передержками (создание четкого списка таких мест), куда можно было передавать животных, гражданами-владельцами домашних животных, взаимодействие с кинологическими организациями, клубами; реагирование на сигналы об агрессивных животных, жестоком обращении с животными, необходимости срочной помощи животному; участие в рабочих группах по внесению изменений в законодательные акты Украины, посвященные ответственности за жестокое обращение с животными, правилами содержания домашних животных; разъяснительная работа с органами госвласти и владельцами домашних животных.
Полномочия – изъятие животных с последующей передачей на проверенные передержки, новым хозяевам, наложение штрафов.

Хроніка подій

15-11-2016
Відповідь

На петицію "Cоздать в Киеве специализированную структуры наподобие зоополиции." від 28-07-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» і Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 18.10.2016 № 08/КО-11981(п) розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Створити в місті Києві спеціалізовану структуру на зразок зоополіції».

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики 26.10.2016 вивчено основні аспекти порушеного питання, заслухано думки представників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та громадськості. За результатами розгляду більшістю голосів членів комісії підтримано ініційовану Вами електронну петицію.

Відповідно до статті 32 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Закону України «Про національну поліцію» структурні підрозділи Національної поліції України здійснюють нагляд за дотриманням вимог чинного законодавства України, забезпечують особисту безпеку громадян, виявляють правопорушення за особистою участю у їх розкритті, розшуку, затриманні або арешті осіб, які вчинили правопорушення.

Згідно з пунктом 10.1.2 Правил утримання домашніх собак та котів в місті Києві, затверджені рішенням Київської міської ради від 25.10.2007           № 1079/3912, структурні підрозділи Міністерства внутрішніх справ України у місті Києві уповноважено на документування правопорушень у сфері утримання тварин та передачу адміністративних матеріалів до відповідних органів згідно із законодавством для притягнення до адміністративної відповідальності винних осіб.

На сьогодні, можливість створення окремої структури, як зоополіція, не передбачена чинним законодавством та потребує регламентування нормативно-правовими актами України.

З огляду на викладене прийнято рішення про утворення робочої групи у складі членів постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, управління екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища і представників громадськості для подальшого поглибленого опрацювання низки питань, порушених у петиції.

Водночас, вирішено рекомендувати структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) напрацювати пропозиції, шляхи та заходи вирішення викладеного у петиції питання та за результатами підготувати звернення до Верховної Ради України стосовно внесення відповідних змін до Закону України «Про Національну поліцію».

Додатково інформуємо, що після завершення комплексу організаційно-правових заходів з припинення комунального підприємства «Притулок для тварин» та «Центр ідентифікації тварин» шляхом приєднання до комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» у структурі новоствореного підприємства передбачено цілодобову службу надання невідкладної допомоги тваринам «Зоодопомога». Її основне завдання – захист тварин від жорстокого поводження, регулювання чисельності безпритульних тварин, реагування та відлов агресивних тварин.

Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадянську позицію.

З повагою

Голова                                                                                   В. Кличко

Відповідь КМГ

11-04-2017
План заходів

Відповідно до вимог Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 розроблено план заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції

План заходів

26-10-2016
Розгляд петиції:

26.10.16 року на виконання доручення Київського міського голови (доручення від 17.10.2016№ 08/КО-11981(п) відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

ВИРІШИЛИ:

1.    Підтримати електронну петицію №4226 щодо створення у м. Києві окремого спеціалізованого підрозділу зоополіції по суті.

2.    Рекомендувати Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища надати пропозиції про перелік конкретних заходів для вирішення питань, порушених в електронній петиції №4226 щодо створення у м. Києві окремого спеціалізованого підрозділу зоополіції.

3.     Рекомендувати Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища підготувати щодо розробки проекту звернення до Верховної Ради України стосовно внесення змін до Закону України «Про національну поліцію» в частині врегулювання питання створення зоополіції (з пропозиціями до внесення змін до Закону України «Про національну поліцію»).

4.     Створити робочу групу у складі членів постійної комісії Київради з питань екологічної політики, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, управління екології та природних ресурсів, а також представників громадськості для подальшого опрацювання питань, порушених у петиції

22-10-2016
Розгляд петиції:

22.10.2016 року на виконання доручення Київського міського голови від 17.10.2016 № 08/КО-11981(п) відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

На засідання було ухвалено:

1. Підтримати ідею нагального вирішення проблеми безпритульних тварин.

2. Направити електронну петицію «Створити в Києві спеціалізовану структуру на зразок зоополіціі» № 4226 на розгляд до постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу та до постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

3. Направити електронну петицію «Створити в Києві спеціалізовану структуру на зразок зоополіціі» № 4226 до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для напрацювання механізму та шляхів вирішення проблеми безпритульних тварин у місті Києві.

17-10-2016
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко  доручив (доручення від 17.10.2016№ 08/КО-11981(п)) постійним комісіям Київської міської ради з питань   місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків , з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, а також з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.  Разом з тим Київським міським головою було доручено перевірити електронну петицію на відповідність вимогам ст. 23 (1)  Закону України "Про звернення громадян" в частині недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції без участі громадянина.