НЕМЕДЛЕННО ОСТАНОВИТЬ СТРОИТЕЛЬСТВО ТРЦ НА КРУГУ СТАНЦИИ МЕТРО (ГЕРОЕВ ДНЕПРА)

публікація Відповідь від 16.11.2016

Киевлян уверяли что это химическое укрепление грунта над станцией метро.

Но в это реально никто не верит, люди сами удостоверились в том что это идет застройка круга, это похоже на какое-то безумие.

Также есть статья от УНИАН где говорится о том что никаких укреплений метростроевци там не проводят, и даже на поверхность данные личности выводят лестницу и заезды для паркинга.

Депутаты киевсовета називают это строительство законным, дайте пожалуйста ответ когда, и каким образом строительство над метрополитеном стало законным ?

Призываю всех киевлян, жителей Киева, защитить Оболонь от не законных застроек и наглого беспредела!!!

Хроніка подій

16-11-2016
Відповідь

На петицію "НЕМЕДЛЕННО ОСТАНОВИТЬ СТРОИТЕЛЬСТВО ТРЦ НА КРУГУ СТАНЦИИ МЕТРО (ГЕРОЕВ ДНЕПРА)" від 21-07-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» і Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за моїм дорученням від 18.10.2016 № 08/К-11982(п) розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Негайно зупинити будівництво торгівельно-розважального центру на колі станції метро Героїв Дніпра».

Рішенням Київської міської ради  від 19.07.2005 № 823/3398 затверджено проект відведення земельних ділянок та передано товариству з обмеженою відповідальністю «Єлікон ЛТД» в оренду на 5 років земельні ділянки на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра загальною площею 0,479 га для будівництва торгово-розважального комплексу.

На підставі зазначеного рішення та рішення Господарського суду міста Києва від 14.07.2006 № 2/347 між Київською міською радою та                      ТОВ «Єлікон ЛТД» укладено договір оренди земельних ділянок від 27.07.2006 № 78-6-00383, термін дії якого закінчився 27.07.2011.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про оренду землі», на підставі листа-звернення ТОВ «Єлікон ЛТД» від 24.03.2011 № 02/11 рішенням Київської міської ради від 22.05.2013 № 503/9560 поновлено договір оренди земельних ділянок на перетині Оболонськогопроспекту та вулиці Героїв Дніпра загальною площею 0,4799 га від 27.07.2006 № 78-6-00383, укладений між Київською міською радою та ТОВ «Єлікон ЛТД», для будівництва торгово-розважального комплексу: на 15 років – у частині користування земельними ділянками загальною площею 0,2770 га (кадастрові номери 8000000000:78:050:0009, 800000000078:050:0011, 8000000000:78:050:0012, 8000000000:78:050:0013, 8000000000:78:050:0014, 8000000000:78:050:0015, 8000000000:78:050:0016, 8000000000:78:050:0017, 8000000000:78:050:0018), на 5 років – у частині користування земельними ділянками загальною площею 0,2029 га (кадастрові номери 8000000000:78:036:0184, 8000000000:78:041:0111, 8000000000:78:043:0191, 8000000000:78:050:0010).

Рішенням Київської міської ради від 22.02.2007 № 234/895 затверджено містобудівне обґрунтування щодо внесення змін до містобудівної документації, внесено зміни до Генерального плану розвитку міста Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 року (затвердженого рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 № 370/1804), затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передано ТОВ «Єлікон ЛТД» в оренду на 5 років земельну ділянку на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра площею 1,15 га (в межах червоних ліній – 1,12 га) для будівництва підземних торгових, технічних приміщень та підземних приміщень для розвантаження товарів.

На підставі зазначеного рішення між Київською міською радою та        TOB «Єлікон ЛТД» укладено договір оренди земельної ділянки від 16.07.2007 № 78-6-00449, термін дії якого закінчився 16.07.2012.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про оренду землі», враховуючи лист-звернення ТОВ «Єлікон ЛТД» від 17.04.2013 № 15/2013, рішенням Київської міської ради від 22.05.2013 № 502/9559 поновлено на 5 років договір оренди земельної ділянки площею 1,1496 га від 16.07.2007 № 78-6-00449, укладений між Київською міською радою і ТОВ «Єлікон ЛТД» для будівництва торгово-розважального комплексу на перетині Оболонськогопроспекту та            вулиці Героїв Дніпра в Оболонському районі міста Києва (кадастровий номер 8000000000:78:050:0020) (договір про поновлення договору оренди земельної ділянки від 22.10.2013 № 1306).

На підставі розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.07.2003 № 1209 оголошено конкурс із залучення інвесторів для будівництва торговельного центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра.

Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 19.12.2003 № 2384 затверджено рішення постійно діючої комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва або реконструкції станцій метрополітену, підземних переходів, автошляхів, площ та інших об’єктів інфраструктури міста, проектами яких передбачається розташування об’єктів сфери послуг та торговельного обслуговування населення, про визнання переможцем конкурсу із залучення інвесторів для будівництва торговельного центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра (оголошеного 16.10.2003) товариства з обмеженою відповідальністю «Єлікон ЛТД» (протокол від 20.11.2003 № 16). Зазначене товариство визначено замовником будівництва торговельного центру за цією адресою.

Інвестиційний договір від 19.12.2003 № 049-13/і/11 «Про будівництво торговельного центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра» укладено між Головним управлінням економіки та розвитку міста виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ТОВ «Єлікон ЛТД» та комунальним підприємством «Київський метрополітен».

Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 26.05.2004 № 882 ТОВ «Єлікон ЛТД» дозволено здійснити проектування і будівництво торговельного центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра.

Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надав містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для будівництва торгово-розважального комплексу з підземними торговими та технічними приміщеннями на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра від 19.11.2013 № 20198/0/12/009-13.

Відповідно до частини восьмої статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівні умови та обмеження є чинними до завершення будівництва об’єкта незалежно від зміни замовника.

Замовник будівництва розробив проектну документацію, яку погоджено з ДП «ПІ Укрметротунельпроект» (автор проекту станції метрополітену «Героїв Дніпра»). Служба ДП «Укрдержбудекспертиза» надала позитивний висновок від 07.07.2016 № 00-0281-16-ЦБП. Будівництво торгово-розважального комплексу передбачає зокрема і виконання робіт біля входів (виходів) станції метрополітену «Героїв Дніпра» з благоустроєм прилеглої території.

На підставі декларації про початок виконання підготовчих робіт, зареєстрованої Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві від 06.04.2016 за № KB 030160971321, та спільного наказу          ТОВ «Мегалайн Інжиніринг», ПрАТ «Метробуд», ТОВ «Спецпідземінжбуд»         від 22.04.2016 № 13-НЗСП/1/10/7, виданого на виконання правил технічної експлуатації метрополітенів України, відповідно до проектної документації виконуються роботи з повного закріплення ґрунтів затунельного масиву та основи станції метрополітену «Героїв Дніпра». Підприємство здійснює технічний нагляд у частині безпечної експлуатації конструктивних елементів підземних споруд та обладнання метрополітену під час виконання робіт.

Замовникові робіт, ТОВ «Мегалайн Інжиніринг», і їх виконавцю,     ПрАТ «Метробуд», видано контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення від 14.04.2016  № 16050017-Об у зв’язку з встановленням тимчасової огорожі на час підготовчих робіт (реконструкція гідроізоляції станції з повним закріпленням ґрунтів затунельного масиву та основи станції метрополітену «Героїв Дніпра»). Термін дії контрольної картки − до 14.07.2016 (продовжено до 14.01.2017).

Інвестор відповідно до законодавства отримав у Державній архітектурно-будівельній інспекції України дозвіл на виконання будівельних робіт від 19.07.2016 № IV 11562012152 (об’єкт V категорії складності).

Згідно з частиною першою статті 7 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» здійснення державного архітектурно-будівельного контролю щодо усіх об’єктів V категорії складності в межах населених пунктів покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та   нагляду, – Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

Під час засідання постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування 25.10.2016 вивчено деталі питання викладеного у петиції, заслухано представників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), громадськості та депутатів Київської міської ради.

Керівникові апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) запропоновано додатково звернутися до Державної архітектурно-будівельної інспекції України щодо забезпечення комплексної перевірки законності виконання будівельних робіт з будівництва торгово-розважального центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра.

Для найефективнішого розв’язання порушеної проблеми прийнято рішення передати електронну петицію та всі наявні матеріали спільній робочій групі, до якої входять члени постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування і постійної комісії Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами, для всебічного вивчення наявних фактів та матеріалів за результатами громадських слухань, проведених 29.09.2016.

Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) та Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація рекомендували ТОВ «Єлікон ЛТД» продовжити роботу з мешканцями прилеглих будинків з метою роз’яснення намірів забудови, характеру виконуваних робіт, презентації наявної проектно-дозвільної та супутньої документації на будівництво та пошуку компромісу для зняття соціальної напруги навколо будівництва торговельно-розважального центру на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра.

Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадянську позицію.

З повагою

Голова                                                                                   В. Кличко

Відповідь КМГ

25-10-2016
Розгляд петиції:

25.10.2016 року на виконання доручення Київського міського голови Віталія Кличка (доручення № 08/К-11982 (п) від 18.10.2016)   відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Було ухвалено:

-         запропонувати керівнику апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Бондаренку В. В. звернутися до Державної архітектурно-будівельної інспекції України щодо здійснення комплексної перевірки законності проведення будівельних робіт з будівництва торговельно-розважального центру у колі над станцією метро «Героїв Дніпра», відповідно до рішення Київської міської ради від 17.03.2016 № 233/233 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій»;

-         звернутися до Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та до Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо надання в письмовому вигляді роз’яснення стосовно можливості та процедури відкликання, анулювання або скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, виданих Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

-         передати електронну петицію № 4179 на розгляд створеної на засіданні постійної комісії 18.10.2016 спільної робочої групи за участю членів постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування та представників постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами для додаткового вивчення матеріалів за результатами громадських слухань, проведених 29.09.2016 щодо ситуації, яка склалася навколо будівництва торговельно-розважального центру на перетині вулиці Героїв Дніпра та Оболонського проспекту в Оболонському районі міста Києва.

Протокол:

18-10-2016
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко  доручив (доручення № 08/К-11982 (п) від 18.10.2016) постійним комісіям Київради з питань  містобудування, архітектури та землекористування, а також  з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути електронну петицію в установленому порядку. Разом з тим Київським міським головою було доручено перевірити електронну петицію на відповідність вимогам ст. 23 (1)  Закону України "Про звернення громадян" в частині недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції без участі громадянина.

Надано відповідь