Бесплатный проезд студентам в общественном транспорте!

публікація Відповідь від 17.05.2016

Почему школьники пользуются общественным транспортом бесплатно а студенты нет?
Ведь в основном студентам куда дальше ездить на учебу. Университетов и такого рода учебных заведений куда меньше, поэтому студенты нуждаются в этом куда больше. Школьники же в среднем тратят на дорогу 15-20 минут пешком. Большую роль тут играет и тот факт, что детей от 5-18 лет (школьный возраст) обеспечивают родители (опекуны и т.д.) а студенты в основном обеспечивают себя сами и это часто дается им с трудностью. Так давайте же поможем им!!!

Хроніка подій

17.05.2016
Відповідь

На петицію "Бесплатный проезд студентам в общественном транспорте!" від 03-02-2016 дана наступна відповідь:

Електронну петицію «Бесплатный проезд студентам в общественном транспорте!», зареєстровану в Київській міській раді 22.02.2016, було розглянуто на засіданнях постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами і постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.
     В ході опрацювання та розгляду зазначеної електронної петиції було встановлено, що питання зменшення вартості проїзних квитків для фізичних та юридичних осіб наразі врегульовано відповідними нормативно-правовими актами, а саме:
      -  постановою Кабінету Міністрів України  від 05.04.1999 № 541 «Про затвердження порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському і приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України»,
  - розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 30.01.2015 № 66 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».
      Зокрема, відповідно до зазначених вище нормативно-правових актів для студентів денної форми навчання вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання незалежно від форми власності встановлюється пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті (метрополітені, автобусі, тролейбусі, трамваї, фунікулері та міській електричці) в розмірі половини вартості квитка.
       Вирішення питання та створення відповідних нормативно-правових підстав для безкоштовного проїзду студентів у міському пасажирському транспорті є можливим за рахунок виділення додаткового фінансування з державного бюджету.
        Таким чином, зважаючи на той факт, що зазначені в петиції питання наразі врегульовані в межах існуючого законодавства, не вбачається за доцільне винесення цього питання на розгляд сесії Київської міської ради.

Київський міський голова                                           В. Кличко

Відповідь на петицію:

06.04.2016
Розгляд петиції:

На виконання доручення заступника міського голови – секретаря Київської міської ради від 22.02.2016 № 08/КО-2021(п) щодо безкоштовного проїзду студентів у громадському транспорті 24.03.2016 року відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами. На засідання було ухвалено:

Відхилити електронну петицію № 2253 (доручення заступника міського голови – секретаря Київської міської ради від 22.02.2016 №08/КО-2021(п)) щодо безкоштовного проїзду студентів у громадському транспорті.

Протокол №7 від 24.03.2016

22.02.2016
Доручення:

Заступник міського голови-секретар Київської міської ради Володимир Прокопів   доручив (доручення № 08/КО-2021(п) від 22.02.2016 р.)  постійній комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами, а також постійній комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту розглянути електронну петицію в установленому порядку.