Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці

публікація На реалізаціі 27.04.2016

Парк "Юність" на Борщагівці це невеликий парк у Святошинському районі міста Київ-острівець краси і місце відпочинку. Створений у 1979 році силами учнів навколишніх шкіл. На території парку знаходяться кілька дитячих майданчиків, церква святого Спиридона Триміфунтського УПЦ МП, літній кінотеатр «Кристал» (зараз покинутий). З 2011 року має статус пам'ятника садово-паркового мистецтва місцевого значення. Вчора, 2-го лютого 2016 року, на територію парку була завезена техніка та робочі, які почали зводити триметровий бетонний паркан на території парку,яка прилягає до кінотеатру "Кристал".Виходячи з того, що територію парку, де ростуть сорокарічні дерева обносять величезним парканом є підозра, що там можуть розпочати "грандіозне" будівництво чи то житлового будинку, чи чергового ТЦ. Є інформація, що ,начебто,ця територія частини парку знаходиться в оренді фірми "Климет плюс" до 2018 року.
Звертаємося до органів влади Києва з проханням розібратися та зупинити чергове, скоріш за всього, незаконне будівництво на території парку "Юність"

Хроніка подій

19.09.2017
Реалізація петиції:

19 вересня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування заслуховувалися звіти щодо реалізації таких петицій:

№517 «Зробити Київ дружнім та безбар’єрним для всіх категорій громадян», автор Онищенко Вікторія. Відповідальний заступник міського голови Поворозник М.Ю., відповідальний структурний підрозділ - Департамент соціальної політики
№713 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків», автор Петелицький Михайло Миколайович. Відповідальні заступники міського голови Пантелеєв П.О. та Спасибко О.В.
№1749 «Введення мораторію на забудову території, прилеглої до меж національного парку Голосіївський», автор Юренєв Микита Дмитрович. Відповідальний заступник міського голови Спасибко О.В., відповідальний структурний підрозділ - Департамент містобудування та архітектури
№2251 «Зупинити будівництво в парку «Юність» на Борщагівці», автор Тищенко Віра Михайлівна. Відповідальний заступник міського голови Спасибко О.В., відповідальний структурний підрозділ - Департамент містобудування та архітектури
№ 4179 «Немедленно остановить строительство ТРЦ на кругу станции метро (Героев Днепра)», автор Касьяненко Павло. Відповідальний заступник міського голови Спасибко О.В., відповідальний структурний підрозділ - Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва
№ 5174 «Повернути історичний вигляд Андріївському узвозу, який є загальним спадком всього Українського народу. Знести новый фасад театру, та зобов`язати поверти іторичний вигляд будинку.», автор Назаренко Віктор Григорович. Відповідальний заступник міського голови Спасибко О.В., відповідальний структурний підрозділ - Департамент містобудування та архітектури
№5194 «Зняти з розгляду проект «Детального плану території комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 м. Києва». Зберегти 40 га унікальних святошинських лісів для Києва і не дати їх знищити, не дозволити незаконних забудов Святошина.», автор Ступа Олег Олегович. Відповідальний заступник міського голови Спасибко О.В., відповідальний структурний підрозділ - Департамент містобудування та архітектури.

Витяг з протоколу засідання ПК

24.05.2017
План заходів

Відповідно до вимог Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 розроблено план заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції

План заходів

27.04.2016
Відповідь

На петицію "Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці" від 03-02-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» та Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за дорученням керуючого справами секретаріату Київської міської ради Хацевичем І.М. від 22.03.2016 № 08/КО-3474 (п) на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці».
   Повідомляю, що на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування було підтримано петицію та доручено Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві перевірити факти, викладені в зазначеній петиції та в разі виявлення незаконного будівництва на території парку «Юність» вжити відповідних заходів реагування відповідно до чинного законодавства, зокрема звернутися до Головного управління Національної поліції у м. Києві щодо зупинення такого будівництва.
   Дякую Вам за виявлену небайдужість та активність!

З повагою

Голова                                                                                           В. Кличко

Відповідь

13.04.2016
Розгляд петиції:

05.04.2016 року на виконання доручення керуючого справами секрітаріату Київської міської ради Хацевича І.М. (доручення №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

На засіданні було ухвалено:

1. Підтримати петицію  №2251 (вх. №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) «Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці».

2. Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаментублагоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в місті Києві перевірити факти викладені в зазначеній петиції та у разі виявлення незаконного будівництва на території парку «Юність» вжити відповідних заходів реагування згідно з чинним законодавством.

3. Управлінню правового забезпечення діяльності Київської міської ради надати правову допомогу депутату Київської міської ради Бродському О. Я. при підготовці проекту рішення Київської міської ради щодо розірвання договору оренди земельної ділянки від 04.08.2004 №75-6-000130, укладеного між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Кімет-плюс».

4. Управлінню забезпечення діяльності постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування звернутися до Головного управління національної поліції у м. Києві щодо зупинення незаконного будівництва на території парку «Юність».

Витяг з протколу

24.03.2016
Доручення:

Керуючий справами секрітаріату Київської міської ради Хацевич І.М. доручив ( доручення №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) Постійній комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглянути електронну петицію в установленому порядку згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій»

21.03.2016
Відрахування голосів:

21.03.2016 з метою забезпечення виконання ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» для недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина, всі голоси в цій петиції, які мали ознаки фальсифікації, були відраховані. Загалом з ознаками фальсіфікації було виявлено та заблоковано  124 голосів.