Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці

публікація Відповідь від 27.04.2016

Парк "Юність" на Борщагівці це невеликий парк у Святошинському районі міста Київ-острівець краси і місце відпочинку. Створений у 1979 році силами учнів навколишніх шкіл. На території парку знаходяться кілька дитячих майданчиків, церква святого Спиридона Триміфунтського УПЦ МП, літній кінотеатр «Кристал» (зараз покинутий). З 2011 року має статус пам'ятника садово-паркового мистецтва місцевого значення. Вчора, 2-го лютого 2016 року, на територію парку була завезена техніка та робочі, які почали зводити триметровий бетонний паркан на території парку,яка прилягає до кінотеатру "Кристал".Виходячи з того, що територію парку, де ростуть сорокарічні дерева обносять величезним парканом є підозра, що там можуть розпочати "грандіозне" будівництво чи то житлового будинку, чи чергового ТЦ. Є інформація, що ,начебто,ця територія частини парку знаходиться в оренді фірми "Климет плюс" до 2018 року.
Звертаємося до органів влади Києва з проханням розібратися та зупинити чергове, скоріш за всього, незаконне будівництво на території парку "Юність"

Хроніка подій

27-04-2016
Відповідь

На петицію "Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці" від 03-02-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» та Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, за дорученням керуючого справами секретаріату Київської міської ради Хацевичем І.М. від 22.03.2016 № 08/КО-3474 (п) на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці».
   Повідомляю, що на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування було підтримано петицію та доручено Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві перевірити факти, викладені в зазначеній петиції та в разі виявлення незаконного будівництва на території парку «Юність» вжити відповідних заходів реагування відповідно до чинного законодавства, зокрема звернутися до Головного управління Національної поліції у м. Києві щодо зупинення такого будівництва.
   Дякую Вам за виявлену небайдужість та активність!

З повагою

Голова                                                                                           В. Кличко

Відповідь

13-04-2016
Розгляд петиції:

05.04.2016 року на виконання доручення керуючого справами секрітаріату Київської міської ради Хацевича І.М. (доручення №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

На засіданні було ухвалено:

1. Підтримати петицію  №2251 (вх. №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) «Зупинити будівництво в парку Юність на Борщагівці».

2. Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаментублагоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в місті Києві перевірити факти викладені в зазначеній петиції та у разі виявлення незаконного будівництва на території парку «Юність» вжити відповідних заходів реагування згідно з чинним законодавством.

3. Управлінню правового забезпечення діяльності Київської міської ради надати правову допомогу депутату Київської міської ради Бродському О. Я. при підготовці проекту рішення Київської міської ради щодо розірвання договору оренди земельної ділянки від 04.08.2004 №75-6-000130, укладеного між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Кімет-плюс».

4. Управлінню забезпечення діяльності постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування звернутися до Головного управління національної поліції у м. Києві щодо зупинення незаконного будівництва на території парку «Юність».

Витяг з протколу

24-03-2016
Доручення:

Керуючий справами секрітаріату Київської міської ради Хацевич І.М. доручив ( доручення №08/КО-3474(п) від 22.03.2016) Постійній комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглянути електронну петицію в установленому порядку згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій»

21-03-2016
Відрахування голосів:

21.03.2016 з метою забезпечення виконання ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» для недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина, всі голоси в цій петиції, які мали ознаки фальсифікації, були відраховані. Загалом з ознаками фальсіфікації було виявлено та заблоковано  124 голосів.