публікація На реалізаціі 12.03.2016

З метою збереження архітектурного обліку міста, створення зручних умов для пасажирів громадського транспорту (зокрема метрополітену) та протидії ймовірним терористичним актам пропонується прибрати малі архітектурни форми з місць великого скупчення громадян, в першу чергу - станцій київського метрополітену та підземних переходів.

Хроніка подій

13.04.2017
План заходів

Відповідно до вимог Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Київської міської ради від 09.02.2017 №817/1821 розроблено план заходів, спрямованих на реалізацію порушених в електронній петиції

План заходів

12.03.2016
Відповідь

На петицію "щодо знесенння малих архітектурних форм (МАФів) біля станцій метро та у підземних переходах міста Києва" від 08-10-2015 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 231 Закону України «Про звернення громадян» у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради «Щодо знесення малих архітектурних форм (МАФів) біля станцій метро та у підземних переходах міста Києва»  та за результатами розгляду інформуємо.

За результатами опрацювання та у відповідності до рішення  постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики ухвалено низку рішень, а саме:

-         Створити при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) комісію із залученням фахівців від різних представництв виконавчої гілки влади по опрацюванню питань, пов’язаних з розміщенням МАФів у метрополітені на кожній станції.

-         Започаткувати відеонагляд у підземних переходах міста за рахунок підприємців з  виходом на патрульну поліцію.

-         Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) передбачити при розробці детальних планів територій міста Києва відповідну кількість торговельних площ, яку можна буде запропонувати підприємцям для перенесення своєї діяльності.

-         Структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а саме: Департаменту містобудування та архітектури,  Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту комунальної власності м. Києва, Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва забезпечити виконання порушених питань відповідно до прийнятих Київською міською радою рішень від 04.09.2014 №62/62 та від 25.12.2014 №746/746.

Ситуація, викладена у зазначеній петиції, є актуальною проблемою сьогодення  нашого міста і питанням, що турбує велику кількість небайдужих киян. Але це питання торкається й інтересів та прав підприємців міста Київ. Тому воно потребує всебічного, комплексного та ґрунтовного вивчення та опрацювання.

Про перебіг кожного етапу виконання вже запланованих та розроблених у майбутньому механізмів вирішення питання, зазначеного в петиції, громадськість буде обов’язково поінформована.

Київський міський голова                                                           В. Кличко

Відповідь на петицію

23.02.2016
Розгляд петиції:

17.02.2016 року на виконання доручення заступника міського голови-секретаря Київської міської ради Володимира Прокопіва від 19.01.2016 №08/КО -344-(п) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

На засідання було ухвалено:

1. Інформацію прийняти  до відома.

2. Рекомендувати Київському міському голові надати відповідні доручення Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту економіки та інвестицій, Департаменту комунального майна міста Києва, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, Департаменту транспортної інфраструктури  забезпечити виконання порушених питань відповідно до  прийнятих Київською міською радою рішень  від 04.09.2014 №62/62 та від 25.12.2014 №746/746.

3. Департаменту містобудування та архітектури передбачити при розробці детальних планів територій міста Києва, а також в містобудівних  умовах відповідну кількість торговельних  площ, яку можна буде запропонувати підприємцям для перенесення своєї діяльності.

Витяг з протоколу №6 засідання постійної комісії Київської міської від 17.02.2016

19.01.2016
Доручення

Заступник міського голови-секретар Київської міської ради Володимир Прокопів доручив (доручення від 19.01.2016 №08/КО -344-(п)) постійній комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків розглянути електронну петицію в установленому порядку.