публікація Відповідь від 26.05.2016

Шановні Кияни!
Прошу підтримати мою петицію та заборонити законом вирубку лісів та унеможливити зменшення зелених зон в м. Києві. Щорічно в нашому місті кількість зелених насаджень зменшується порядку 8 %!

Також пропоную на законодавчому рівні назавжди заборонити переведення зелених зон, скверів, лісів, парків лісопарків та інших зелених зон нашого міста з лісового фонду до загального.

До таких хитрощів вдаються, для того щоб потім вирубати дерева, або знищити сквер і побудувати нову свічку.

Якщо так буде продовжуватись то через 5-7 років у нас не те що дерев - трави в місті Києві не буде.

Всіх киян кому не байдуже прошу підтримати та поширити мою петицію в соціальних мережах.

Дякую !

Хроніка подій

26-05-2016
Відповідь

На петицію "Назавжди заборонити законом: вирубку лісів, парків, знищення скверів та унеможливити зменшення зелених зон в м. Києві. Щорічно в нашому місті кількість зелених насаджень зменшується порядку 8 %!" від 23-01-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 23 Закону України «Про звернення громадян» і Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08 жовтня 2015 року № 103/2006, за моїм дорученням від 20 квітня 2016 року № 08/КО-5099(п) на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики розглянуто ініційовану Вами та підтриману територіальною громадою міста Києва петицію «Назавжди заборонити законом: вирубку лісів, парків, знищення скверів та унеможливити зменшення зелених зон в м. Києві. Щорічно в нашому місті кількість зелених насаджень зменшується порядку 8 %!».

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики від 27 квітня 2016 року заслухано інформацію профільних структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держаної адміністрації) та підтримано ініційовану Вами петицію.

Питання вирубки зелених насаджень у місті Києві регулюються Законами України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об’єктах благоустрою», «Про регулювання містобудівної діяльності», постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 № 105 «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», а також рішеннями Київської міської ради, зокрема Програмою розвитку зеленої зони (нову редакцію якої на сьогодні опрацьовують структурні підрозділи виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Крім того, постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики підтримала проект рішення «Про введення мораторію на вирубку зелених насаджень у межах природно-заповідного фонду міста Києва», який найближчим часом буде внесено на розгляд Київської міської ради.

Дякую Вам за виявлену небайдужість та активність.

З повагою

Голова                                                                                           В. Кличко

Відповідь на петицію:

04-05-2016
Розгляд:

27.04.16 року на виконання доручення Київського міського голови В. Кличко (доручення від 20.04.2016 №08/КО-5099(п))  відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

На засідання було ухвалено:

1. Підтримати електронну петицію щодо заборони вирубки лісів, парків, знищення скверів та унеможливлення зменшення зелених зон в м. Києві.
2. Поінформувати автора петиції про опрацювання проекту рішення Київради «Про введення мораторію на вирубку зелених насаджень у межах природно-заповідного фонду міста Києва».

Витяг з протоколу

22-04-2016
Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив ( доручення від 20.04.2016 №08/КО-5099(п)) постійній комісії Київради з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.