Закрыть или переформатировать "Птичий рынок" ( рынок смерти) в Киеве.

публікація На реалізаціі 12.03.2016

Рынок на Куреневке, или, как его называют в народе, "Птичий" - это не только место, где можно приобрести домашнего любимца или корм для него, но и место, где животные - обычный товар, который массово гибнет от холода, голода или под колесами электричек.
Как неоднократно выяснили журналисты в некоторых клетках можно увидеть, как месячные котята жмутся друг к другу, чтобы хоть как то согреться в "собачий холод", в других - щенки с голода едят бумажную подстилку. Практически все животные здесь выглядят больными и хилыми.
Кроме того, на "Птичьем" рынке продавцы очень часто хитрят, и красят животных вредной химией лишь бы увеличить их стоимость. Однако разрисованные краской кролики, шиншиллы и другая живность - это только цветочки. Наибольшую прибыль продавцам-живодерам приносит так называемая перекупка.
Например, человек в корзине приносит щенка, и спрашивает, где можно пристроить. Все показывают, сидит женщина, у нее здоровенная картонная коробка, одна с собачатами, другая - с котятами. Подходишь к ней, а она просит, чтобы дали денег на питание, чтобы приютить четвероногого. Так за день "добрые" бабушки с коробками получают до 2000 грн.
Под конец же рабочего дня коробки грузят в машины и вывозят на железнодорожную колею. Там животные, которых взяли на содержание "старушки-одуванчики", заканчивают под колесами поездов свою жизнь. либо просто выбрасывают животных в близлежащие мусорки, общественные туалеты, закаулки и подвалы. как видно на фото.

Ужас "птички"даже не в том, что, покупая желаемое, Вы можете сильно удивиться несоответствию купленного, самая большая беда - это вирусы... Но отсутствие породы, заглистованность, недокормленность, рахит и т.д. - НИЧТО по сравнению с мутирующими вирусняками. Сколько горя приносят эти малыши, умирающие 9 из 10.
Непроданный и непородистый товар вывозится в заклеенных коробочках в лес или подбрасывается в приюты...те, кто пережил эти два дня продаж, после умирают под капельницами.
По словам администрации рынка, ничего подобного у них нет. Все животные ухоженные и проверенные ветеринарами.

Прошу обратить внимание на эту проблему, которая существует уже десятки лет!!! Прошу:
1)закрыть Птичий рынок немедленно! запретить вот так свободно и безконтрольно решать судьбы беззащитных и слабых!!! издеватся над животными!!
если человек хочет приобрести себе животное, то обращается к заводчикам, либо покупает через обьявления, интернет И так далее.
2) переформировать рынок, во главе которого создать орган волонтеров и ветеринаров, которые будут жестко и четко следить за состоянием и условиями сожержания животных. штрафовать и полностью истреблять торговлю животными перекупщиков!! требовать наличие справок о состоянии здоровья животных и нормальных условий содержания и ввести документацию на каждое животное, которое поступает в продажу и документально отслеживать его судьбу- продан либо в наличии( чтобы как то исключить выбрасывание коробок с животными).

Хроніка подій

12.03.2016
Відповідь

На петицію "Закрыть или переформатировать "Птичий рынок" ( рынок смерти) в Киеве." від 18-01-2016 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 231 Закону України «Про звернення громадян» у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 №103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради «Закрыть или переформатировать «Птичий рынок» (рынок смерти) в Киеве»  та за результатами розгляду інформуємо.

За результатами опрацювання та у відповідності до рішення  постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики ухвалено низку рішень, а саме:

-         Створити консультативно-експертну групу по напрацюванню дорожньої карти по переформатуванню зооринку на Куренівці із залученням представників від  постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, управління ветеринарної медицини, адміністрації ринку, громадськості.

-         Провести громадську експертизу по утриманню тварин на території  ринку Куренівський на предмет дотримання чинного законодавства та інших нормативно-правових актів.

-         Постійній комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики  звернутися до Департаменту поліції м. Києва з проханням навести порядок щодо несанкціонованої торгівлі тваринами за територією ринку.

-         Постійній комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики звернутися до постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту щодо розгляду питання про запровадження обов'язкових уроків у школах по  екологічному вихованню школярів.

-         Доручити дирекції ринку ТОВ «Куренівській» представити план благоустрою ринку, враховуючи специфіку  торгівлі.

-         Дирекції ринку ТОВ «Куренівській» розглянути можливість  будівництва критого приміщення для організації торгівлі.

-         Розглянути можливість проведення широкої роз’яснювальної  роботи серед киян щодо наявної небезпеки придбання тварин з рук на Пташиному ринку.

Стан виконання зазначених заходів буде координуватися в рамках консультативно-експертної групи із залученням громадськості, адміністрації ринку та представників від  постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, управління ветеринарної медицини.

Електронна петиція є важливим інструментом демократії, а процес її розгляду має бути прозорим, тому про кожен етап виконання рішень та механізмів, напрацьованих зазначеною комісією та консультативно-експертною групою, громадськість буде обов’язково поінформована.

Київський міський голова                                                               В. Кличко

Відповідь на петицію

23.02.2016
Розгляд петиції:

17.02.16 року на виконання доручення Київського міського голови В.Кличка від 02.02.2016 №08/КО-743(п) відбулося засідання постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

На засідання було ухвалено:

1. Створити консультативно-експертну групу по напрацюванню дорожньої карти по переформатуванню зооринку на Куренівці із залученням представників від  постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, адміністрації ринку, громадськості.

2. Провести громадську експертизу по утриманню тварин на території  ринку Куренівський на предмет дотримання чинного законодавства та інших нормативно – правових актів.

3. Постійній комісії Київської міської ради з питань торгівлі , підприємництва та регуляторної політики  звернутися до Департаменту поліції м. Києва з проханням навести порядок по несанкціонованій торгівлі тваринами за територією ринку.

4. Постійній комісії Київської міської ради з питань торгівлі , підприємництва та регуляторної політики звернутися до постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту розглянути питання про запровадження обов'язкових уроків в школах по  екологічному вихованню школярів.

5. Доручити дирекції ринку ТОВ «Куренівській» представити план благоустрою ринку, враховуючи специфіку  торгівлі.

6.  Дирекції ринку ТОВ «Куренівській» розглянути можливість  будівництва критого приміщення для організації торгівлі.

7.  Розглянути можливість проведення широкої роз’яснювальної  роботи серед киян щодо наявної небезпеки придбання тварин з рук на пташиному ринку.

8. Доповнити робочу групу  представниками з екологічної інспекції, ветеринарної медицини  та управління екологічної політики при Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища.

Витяг з протоколу №6 засідання постійної комісії Київської міської ради від 17.02.2016

03.02.2016
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 02.02.2016 №08/КО-743(п)) постійній комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

З цією петицією також підписують