Продовжити зимові канікули 2016 року на час великих морозів!

публікація Відповідь від 12.03.2016

На 11 січня, коли учні Києва мають вперше піти до школи в 2016 році, синоптики прогнозують 25 градусів морозу: https://www.gismeteo.ua/weather-kyiv-4944/month/
Але вже 16 січня обіцяють +3. Пропоную з метою економії енергоресурсів та збереження здоров'я дітей продовжити канікули на тиждень, до 18 січня, або хоча б на 11-13 січня, коли буде близько мінус 20 градусів.

Хроніка подій

12-03-2016
Відповідь

На петицію "Продовжити зимові канікули 2016 року на час великих морозів!" від 31-12-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 23' Закону України «Про звернення громадян», у Київській міській раді було розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006 «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій», ініційовану Вами петицію до Київської  міської ради «Щодо продовження зимових канікул у 2016 році на період великих морозів».

Рішення  про тимчасове призупинення навчального процесу в навчальних закладах освіти в зимовий період здійснюється відповідно до Державних санітарних норм, а саме: при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів для початкової школи, а при мінус 24 градусах для учнів середніх та старших класів.  При виникненні інфекційних захворювань  навчальні заняття припиняються відповідно до пропозицій Держсанепідслужби міста Києва.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві, на 14.01.2016 спостерігалося зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ на 33% (у порівнянні з попереднім тижнем), а також збільшення у два рази кількості дітей віком від 10 до 14 років, що захворіли за аналогічні дні попереднього тижня.

Тому, не чекаючи на перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, столична влада ухвалила рішення про тимчасове припинення навчального процесу у загальноосвітніх навчальних закладах міста з 16.01.2016.

Крім того, було прийняте рішення про обмеження проведення публічних масових заходів, аби запобігти розповсюдженню захворювань серед мешканців столиці.

З 08.02.2016 у зв’язку зі зниженням рівня захворюваності на грип та ГРВІ на 20,6% (порівняно з аналогічним періодом попереднього тижня, у тому числі серед дітей до 17 років на 17,9% та серед школярів  на 21,2%) навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах міста усіх типів та форм власності було відновлено.

Дякуємо Вам за небайдужість і запевняємо, що з огляду на важливість порушеного у петиції питання Київська міська влада й надалі буде вживати   превентивні та своєчасні заходи, аби Києву вдалося запобігти епідемії грипу.

Київський міський голова                                                     В. Кличко

Відповідь на петицію

13-01-2016
ПОВІДОМЛЕННЯ:

13.01.2016 року на виконання доручення Київського міського голови від 11.01 2016 № 08/КО 97 відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім*ї, молоді та спорту.

На засідання було ухвалено:

"Питання, які порушені в електронній петиції “Щодо продовження зимових канікул у 2016 році на період великих морозів” не відповідають фактам. Рішення про тимчасове призупинення навчального процесу в закладах освіти в зимовий період здійснюється відповідно до Державних санітарних норм - при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів у початковій школі, а при мінус 24 градусах для учнів середніх та старших класів. При виникненні інфекційних захворювань - навчальні заняття припиняються відповідно до пропозицій Держепідемслужби м. Києва.

Комісія тримає на постійному контролю питання зазначені у петиції."

http://kmr.gov.ua/uk/comisii/22/protokol Протокол №4 від 13.01.2016 року

12-01-2016
Доручення

Київський міський голова Віталій Кличко доручив (доручення від 11.01 2016 № 08/КО-97(п)) постійній комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту розглянути електронну петицію в установленому порядку.