публікація Відповідь від 26.02.2016

Пропонується міськраді прийняти рішення про початок збору підписів киян щодо недопущення переходу Києво-Печерської Лаври під юрисдикцію Філарета (Денисенко).
Як відомо, Філарет не є священником та не має жодного права здійснювати керівництво від імені Вселенської Православної Церкви, бо був підданий анафемі всіма православними церквами Світу. Допустити передачу Киево-Печерської Лаври до УПЦ Київського Патриархату означає позбавити не тільки киян, але і всіх українців можливості відправляти літургію в найбільший християнській святині України. Бо як тільки в Лавру зайдуть люди, що позбавлені апостольского права чинити таїнства, так православні християни втратять можливість Святого Причастя на цьому священному місті.
Крім того, втручання в життя церковної громади нашого міста неминуче призведе до зростання міжконфессійної напруги та ескалації насильства.
Ми, православні християни, церковна громада міста Києва, звертаємось до всіх вірних христових та до всіх Киян, які дбають про спокій та безпеку в нашому місті, і просимо підтримати цю петицію.

Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив Постійній комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків розглянути електронну петицію за проведення збору підписів киян щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патріархату, яка набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", кількість голосів та була прийнята до розгляду відповідно з Положенням.

Хроніка подій

26-02-2016
Відповідь

На петицію "Про збір підписів киян, щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патриархату." від 10-12-2015 дана наступна відповідь:

З метою дотримання норм, визначених статтею 23-1 Закону України "Про звернення громадян", у Київській міській раді розглянуто в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради від 08.10.15 №103/2006 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", ініційовану Вами та підтриману у встановленому порядку територіальною громадою міста Києва електронну петицію до Київської міської ради "Про збір підписів киян, щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патріархату" та за результатами розгляду інформуємо.

Під час розгляду попередньої, прямо протилежної Вашій електронної петиції "За проведення збору підписів громади міста Києва щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат" та напрацьованних до неї матеріалів було встановлено, що цілісний майновий комплекс Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та будівлю Успенського собору, розташованого на території цього заповідника, рішенням Київської міської ради від 15.07.2010 №1291/4729 та від 15.07.2010 №1286/4724 у порядку, визначеному чинним законодавством, було передано у державну власність з віднесенням цих споруд до сфери управління Міністерства культури України.

Враховуючи, що порушене в електронній петиції "За проведення збору підписів громади міста Києва щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат" питання не належить до відання Київської міської ради, а її зміст суперечить нормам чинного законодавства в частині можливого розпалювання міжконфесійної ворожнечі, відповідною профільною комісією Київської міської ради прийнято рішення: залишити її без розгляду як таку, що не відповідає чинному законодавству.

Таким чином, ініційована Вами електронна петиція "Про збір підписів киян, щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патріархату" також залишена без розгляду, оскільки порушене у ній питання не належить до компетенції Київської міської ради.

Київський міський голова                                                                          В.Кличко

Відповідь на петицію

13-01-2016
повідомлення

13.01.2016 року на виконання доручення Київського міського голови від 16.12 2015 № 08/КО 12433 відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

На засідання було ухвалено:

1. Електронну петицію “Про збір підписів киян, щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патриархату.” залишити без розгляду, як таку, що не належить до компетенції Київської міської ради.
  2. Проінформувати Київського міського голову про результат розгляду даної електронної петиції.

http://kmr.gov.ua/uk/comisii/26/protokol Протокол №3 від 13.01.2016

Надано відповідь