публікація Відповідь від 17.02.2016

Враховуючи антиукраїнсбку, мерканильну, часом ворожу до України позицію більшості священників УПЦ Московського патріархату і особисто настоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, казначея Києво-Печерської лаври єпископа Варсонофія, прохання розглянути можливість проведення збору підсисів громади міста Київ з метою переведення Успенської Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат.

Хроніка подій

17-02-2016
Відповідь

На петицію "За проведення збору підписів громади міста Київ щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат." від 06-12-2015 дана наступна відповідь:

Київська міська рада залишила без розгляду петицію про збір підписів громади міста Києва щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат, оскільки вона не відповідає чинному законодавству.

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків обговорила зазначене електронне звернення.

За результатами напрацьованих матеріалів було встановлено, що цілісний майновий комплекс Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та будівлю Успенського собору, що розташований на території цього заповідника, рішенням Київради від 15.07.2010 №1291/4729 та від 15.07.2010 №1286/4724 в порядку, визначеному чинним законодавством, було передано у державну власність з віднесенням цих споруд до сфери управління Міністерства культури України.

Також слід зауважити, що зазначена електронна петиція підготовлена з порушенням норм, визначених статтею 23-1 ЗУ “Про звернення громадян”, оскільки реалізація її положень може викликати розпалювання міжконфесійної ворожнечі серед прихильників УПЦ Київського і УПЦ Московського патріархатів.

Таким чином, порушене в електронній петиції питання не належить до відання Київради, а її зміст суперечить нормам чинного законодавства. Відповідно профільна постійна комісія Київради прийняла рішення: електронну петицію “За проведення збору підписів громади міста Києва щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат” залишити без розгляду як таку, що не відповідає чинному законодавству.

Відповідь на петицію

12-02-2016
Результати розгляду електронної петиції:

14-12-2015
Повідомлення

14.12.2015 року відбулося засідання постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

На засіданні було ухвалено:

1. Електронну петицію, ініційовану гр. Кононенко О.А. "За проведення збору підписів громади міста Києва щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат", залишити без розгляду, як таку, що не належить до відання Київської міської ради.
  2. Доручити секретаріату Київської міської ради:
    • підготувати на ім'я автора електронної петиції гр. Кононенка О.А., проект листа щодо результатів розгляду електронної петиції на засіданні комісії з обґрунтуванням прийнятого рішення;
    • підготувати проект листа до Департаменту комунальної власності виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо надання на розгляд постійній комісії вичерпної інформації про стан виконання п. 2 рішення Київської міської ради від 15.07.2010 № 1291/4729 та   п. 2 рішення Київської міської ради від 15.07.2010 № 1286/4724.
  3. Підготувати та направити Київському міському голові висновок постійної комісії щодо розгляду електронної петиції.

Протокол№2 від 14.12.2015 року