Нічні маршрути по місту Київ

публікація На реалізаціі 12.03.2016

В Відні та Берліні курсують нічні автобусні маршрути.
В Києві також варто запровадити даний інфраструктурний проект. Він має покривати основні транспортні артерії та дозволить забезпечити громадяндоступними засобами для переміщення по місту та до дому після 12 години.

Доручення:

Київський міський голова Віталій Кличко доручив постійній Комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути електронну петицію щодо впровадження нічних маршрутів в м. Києві в порядку, визначеному рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій".

Хроніка подій

12.03.2016
Відповідь

На петицію "Нічні маршрути по місту Київ" від 25-10-2015 дана наступна відповідь:

Київська міська рада розглянула та підтримала ініційовану Вами електронну петицію щодо запровадження нічних маршрутів громадського транспорту в місті Києві.

У тісній співпраці з Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  Ваша петиція була підтримана та визначена як дійсно необхідна та своєчасна ініціатива щодо покращення транспортної інфраструктури міста.

Структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за результатами обстеження шляхів слідування нових автобусних маршрутів та згідно з вимогами Правил дорожнього руху опрацьовано питання щодо відкриття таких нічних маршрутів громадського транспорту в місті Києві:

-   №131 «Європейська площа - залізничний вокзал – Біличі»;

-  №133 «Залізничний вокзал – станція метро «Лук'янівська» - житловий масив Виноградар»;

- №136 «Кадетський гай - залізничний вокзал – житловий масив Троєщина»;

-   №137 «Залізничний вокзал – житловий масив Позняки - житловий масив Осокорки - житловий масив Харківський».

У рамках пілотного проекту щодо запровадження нічних маршрутів громадського транспорту в місті Києві у другому кварталі цього року планується відкрити перші чотири нічні маршрути.  Подальше виконання зазначеного в петиції питання буде здійснюватися під контролем громадськості та за координації спеціально створеної комісії, до складу якої увійдуть представники Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція), Державної автомобільної інспекції, відповідних дорожньо-експлуатаційних організацій (за згодою)

Отже, завдяки Вашій ініціативі, викладеній в петиції, міською владою міста були ухвалені та почали розроблятися необхідні кроки задля впровадження нічних транспортних маршрутів. Ми дякуємо Вам та громадськості за небайдужість та активність у питанні покращення життя нашого міста!

Київський міський голова                                                           В. Кличко

Відповідь на петицію

21.01.2016
Повідомлення

На виконання доручення Київського міського голови В.Кличка від 25.11.2015 №001-Б-29901 щодо розгляду петиції про запровадження нічних маршрутів по місту Києву відбулося засідання профільної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

На засіданні було ухвалено:

1. Відзначити позитивну роботу Департаменту транспортної інфраструктури щодо запровадження нічних маршрутів по місту Києву;
  2. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури прозвітувати перед Київською міською радою, громадськістю міста та поінформувати автора петиції про результати вивчення доцільності впровадження нічних автобусних маршрутів в м. Києві, інших автобусних маршрутів, а також про результати формування та проведення конкурсу для визначення перевізника на зазначених автобусних маршрутах;
  3. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури погодити та конкретизувати часові межі роботи нічних автобусних маршрутів, розмістити відповідну інформацію на зупинках громадського транспорту та в засобах масової інформації щодо початку та завершення роботи нічних автобусних маршрутів по місту Києву.

Протокол засідання ПК з питань транспорту, зв'язку та реклами від 21.01.2016